930 x122 grota rece

repartitoare căldură

Decizie privind obligativitatea montării repartitoarelor de căldură în apartamente

Luni, 7 decembrie, Camera Deputaţilor, în calitate de for decizional, a decis amânarea cu un an, până la 31 decembrie 2022, a obligativităţii montării repartitoarelor de căldură în apartamente pentru individualizarea consumurilor de energie.

Citiți și: Anunțul a fost făcut: Se impune montarea repartitoarelor!

În imobilele de tip condominiu racordate la sistemul de alimentare centralizată cu energie termică este obligatorie montarea sistemelor de măsurare până la 31 decembrie 2022 pentru individualizarea consumurilor de energie pentru încălzire/răcire şi apă caldă la nivelul fiecărui apartament sau spaţiu cu altă destinaţie decât cea de locuit”, se arată în proiect.

Legea 121/2014 prevedea ca aceste repartitoare trebuiau montate până la 31 decembrie 2021. Adică, cei care nu își instalau aceste repartitoare până la sfârșitul anului, riscau să plătească amenzi între 500 şi 1000 de lei.

Astfel, această amânare a termenului îi scutește pe români de cheltuieli în plus, mai ales în contextul deloc favorabil în care ne aflăm privind creșterile preţurilor la energie şi gaze.

Foto principal: descriptiv

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90