930 x122 grota rece

elev reținut

Declarații șocante în cazul elevului reținut! Profesorii se tem! „Nu are cine sa ne apere”

Update, ora 15:10

Declarații șocante ale cadrelor didactice ale Liceului Tehnologic Nr. 1, clasele I-XII, din Mărăcineni, cu privire la elevul de 18 ani care și-a amenințat cu moartea profesorul de matematică.

Scandalul ar fi început după ce elevul ar fi intrat la oră după profesor, iar dascălul ar fi hotărât să nu-l mai primească în clasă, deoarece se făcuse deja prezența.

Ulterior, elevul a deranjat cursul intrând să-și ia anumite obiecte din clasă.

Atunci, dascălul a apelat la director, pentru o discuție cu adolescentul. În cadrul acesteia, băiatul ar fi ridicat tonul și ar fi adresat injurii. Ulterior, când elevul a revenit la clasă, l ar fi amenințat cu moartea pe profesorul de matematică.

„Dacă vii la școală, nu mai trăiești”, i-ar fi spus acesta dascălului.

Adolescentul a fost reținut pentru 24 de ore și urmează să fie cercetat în libertate. În aceste condiții, unele cadre didactice se tem pentru siguranța lor.

Profesorul de matematică ar urma să dea ochii cu elevul miercuri, atunci când are cursuri la clasa a XII – a.

Potrivit directoarei adjuncte, elevul este fost sportiv de performanță.

Adolescentul nu are alte antecedente de acest fel. Acest incident ar fi plecat din cauza intoleranței la frustrare, declară psihologul școlii.

Profesorii se tem pentru siguranța lor, deoarece, în afară de scăderea notei la purtare sau transferul la o altă școală, nu se poate lua nicio măsură împotriva elevului. Conform legii, acesta nu poate fi exmatriculat.

Declarațiile profesorului de matematică, Bogdan Dumitru

 

 

Declarațiile directoarei Liceului Tehnologic Nr.1, Irina Maria Diaconescu

Declarațiile directoarei adjuncte a Liceului Tehnologic Nr.1, Enache Maria

Declarațiile psihologului Liceului Tehnologic Nr.1

IPJ Argeș transmite: 

Știrea inițială, ora 14:18 – Argeș: Caz revoltător la un liceu! Și-a amenințat profesorul de matematică cu moartea!

Caz revoltător în Argeș! Un elev de de clasa a- XII -a a fost reținut de polițiști după ce și-a jignit profesorul de matematică și l-a amenințat cu moartea.

IPJ Argeș transmite:

„În ziua de 02 februarie a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Bascov au continuat cercetările într-un dosar penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunii de amenințare, și au reținut un tânăr de 18 ani, din Mărăcineni.

Din cercetări s-a stabilit că, în cursul zilei de 01 februarie a.c., tânărul, în timp ce se afla în incinta unității de învățământ, al cărui elev este, ar fi adresat cuvinte jignitoare și amenințări cu acte de violență unui cadru didactic.

După administrarea probatoriului, în ziua de 02 februarie a.c., tânărul de 18 ani, a fost reținut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, urmând ca, în cursul zilei de astăzi, să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, cu propunere de luare a unei măsuri preventive.”

555×222 grota rece

Comentarii

Un comentariu

  • Vasile Apostol spune:

    De la ce a pornit totul? De la un regulament tampit, cum ca elevul nu poate intra dupa profesor. Am predat matematica 41 ani si m-am inteles bine cu toti elevii, pentru ca si eu i-am inteles pe ei.La ora mea, elevul avea dreptul sa intre oricand, fara sa astepte accepul meu, tiptil (sa nu deranjeze), sa se aseze si sa participe la lectie din acel moment. Aveam elevi care veneau de la antrenament la si 15”, lectia incepand la fix, ce trebuia sa fac sa -l tin la usa pana la sfarsitul orei? Ce castiga elevul, daca respectam regulamentul? Pe cand in clasa el avea mult de castigat, iar toti colegii lui apreciau atitudinea mea .Nu invatau bine, mai ales matematica( cum sa mai invete cand ii lerga antrenorul 2-3 ore, de 3-4 ori pe saptamana), dar, prezenta in clasa il ajuta mai mult decat statul la usa.
    Acesta a fost motivul pentru care am intervenit, adica sa uitam de regulamente si sa facem tot ce e mai bine pentru elev, ca asta-i rolul nostru, ca profesori.
    Sa nu intelegeti ca-l acuz pe d-l profesor, el a respectat regulamentul facut de oameni care nu prea stiu rolul invatamantului. Analizati ce rele ar putea face un elev dat afara de la orice ora si comparati cu ce ar fi castigat daca era la lectie.

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3