Donaris 930 x 122

autism

Deschidere istorică: Primul spital pentru afecțiunea a 550.000 de români!

Deschidere istorică: Primul spital pentru afecțiunea a 550.000 de români!

Citiți și: Manager Spital Mioveni: „Să nu se mai plece spre alte zone, cum ar fi București!”

La spitalul de Pediatrie din Iași a fost înființată prima secție din țară destinată copiilor diagnosticați cu autism.

Acolo, pacienții pot primi atât diagnosticul, cât și tratamentul necesar pentru a duce o viață cât mai normală.

Citiți și: Pitești. Ce s-a întâmplat cu bărbatul înjunghiat azi-noapte, lângă Poliție

Având în vedere costurile ridicate ale terapiei pentru autism pe care un părinte trebuie să le suporte, aceasta este o veste mai mult decât binevenită.

Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii ,,Sf. Maria” din Iaşi este primul spital de pediatrie din ţară care va avea un compartiment special destinat copiilor cu autism, transmite observatornews.ro.

Inițiativa oferă speranță micuților care suferă de autism, aducând schimbări semnificative în ceea ce privește diagnosticul și tratamentul acestor afecțiuni.

Un aspect crucial care a motivat deschiderea acestei secții este faptul că, în România, mulți copii cu spectru autist sunt diagnosticați extrem de târziu.

Deschidere istorică: Primul spital pentru afecțiunea a 550.000 de români!

Din păcate, uneori prea târziu pentru a beneficia de tratamente eficiente și pentru a se recupera în proporție de 80%, așa cum ar fi posibil în primii doi ani de viață.

Odată cu deschiderea acestei noi secții, copiii cu suspiciuni de autism primesc diagnosticul și încep tratamentul direct în cadrul spitalului.

În plus, spitalul a înființat o sală dedicată terapiilor speciale, oferind copiilor un mediu propice pentru dezvoltarea lor.

Statisticile sunt îngrijorătoare.

Acestea arată că unul din 54 de copii sunt în spectrul autist.

Foto: Descriptiv/sitreadeiasi.ro

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90