New Profesional Consult 930 x 122

accident

Despăgubiri pentru acești șoferi în caz de accident!

Despăgubiri pentru acești șoferi în caz de accident!

Citiți și: Argeș. Motociclist spulberat de o mașină pe cel mai aglomerat drum din țară!

Propunerile de modificare a regulilor referitoare la suportarea despăgubirilor în cazul accidentelor rutiere cu animale sălbatice au fost introduse în dezbaterea senatorilor.

Se preconizează o schimbare semnificativă în legislația actuală, conform Avocatnet.ro.

Citiți și: Femeie lovită grav de o mașină!

Potrivit proiectului legislativ, șoferii implicați în accidente rutiere cu animale sălbatice vor putea beneficia de despăgubiri.

Chiar și în zone semnalizate cu indicatoare de avertizare privind prezența acestor animale.

Acest lucru reprezintă o schimbare majoră față de legislația actuală.

Care limitează accesul la despăgubiri în astfel de cazuri.

Despăgubiri pentru acești șoferi în caz de accident!

Conform propunerii legislative, o nouă entitate va fi responsabilă pentru suportarea despăgubirilor în cazul accidentelor rutiere cu animale sălbatice.

Astfel, gestionarul faunei cinegetice de pe fondurile cinegetice în cauză va trebui să suporte despăgubirile în cazul în care accidentul rutier are loc pe un drum semnalizat cu indicatoare de avertizare privind animalele.

Iar poliția constată că șoferul nu este vinovat.

În cazul în care drumul nu este semnalizat corespunzător, administratorul drumului va fi responsabil pentru despăgubiri.

Printre speciile de animale cuprinse în aceste reguli se numără cerbul comun, cerbul lopătar, mistrețul, șacalul, vulpea, lupul și ursul.

Este important de menționat că pentru ca aceste modificări să intre în vigoare, proiectul de lege trebuie să fie adoptat de Parlament, promulgat de Președinte și publicat în Monitorul Oficial.

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90