NOR CURIER 930X122

director penitenciar

    Director de penitenciar, reținut! A agresat și șantajat o polițistă!

    Un director de penitenciar a fost reținut de procurorii DNA sub acuzaţia de folosire abuzivă a funcţiei în scop sexual, ultraj, purtare abuzivă şi şantaj.

    Este vorba despre șeful Penitenciarului Baia Mare, ofițerul de poliție Chiș Horia Ștefan, care este acuzat că a agresat și a șantajat, cu ajutorul psihologului din penitenciar, o subordonată, ofițer de poliție, după ce aceasta din urmă i-a refuzat cererile pentru favoruri de natură sexuală, notează Digi24.

    Pentru că a refuzat să se culce cu el, a bătut-o

    Faptele cercetate de procurorii Anticorupţie s-au petrecut în perioada 2020-2022, atunci când bărbatul s-ar fi îndrăgostit de o subalternă şi i-ar fi propus în repetate rânduri să întreţină relaţii sexuale cu el, motivând că-i este superior.

    Tânăra l-a refuzat de fiecare dată, motiv pentru care directorul penitenciarului ar fi și bătut-o. Polițista a avut nevoie de îngrijiri medicale şi a scos un certificat de la Medicină Legală, notează Observatornews.ro.

    „Pe fondul refuzului persoanei vătămate de a avea o relaţie extraprofesională cu Chiş Horia Ştefan, la data de 19 mai 2022, inculpatul ar fi exercitat acte de violenţă asupra persoanei vătămate în urma cărora au rezultat leziuni constatate de medicina legală, a căror gravitate a fost apreciată la 6-7 zile de îngrijiri medicale”, au transmis procurorii DNA.

    Ulterior, în perioada 30-31 mai 2022, pentru a evita eventualele consecinţe ale gestului său, respectiv evitarea unei anchete disciplinare şi destituirea din funcţie, precum şi posibile urmări pentru situaţia sa familială, directorul ar fi constrâns-o pe angajata abuzată să nu sesizeze Administraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP), ameninţând că atât victima, cât şi penitenciarul vor avea de suferit.

    „În acest demers, directorul penitenciarului ar fi fost susţinut şi de inculpata Kozma Angela Carmen, psiholog în cadrul penitenciarului. Mai mult de atât, la data de 7 iunie 2022, inculpatul Chiş Horia Ştefan ar fi ameninţat persoana vătămată cu expunerea unor presupuse imagini compromiţătoare pentru distrugerea credibilităţii acesteia”, a mai transmis DNA.

    În cursul zilei de marţi, 22 noiembrie, cei doi suspecţi urmează să fie prezentaţi Tribunalului Cluj cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

    Foto descriptiv: GdS

    555×222 grota rece

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    EcoMoto 570×90