930×122 CAPRA 5

legea educației

    Dispare examenul la clasa a V-a

    Proiectul Legii învățământului preuniversitar prevede eliminarea admiterii la clasa a V-a, adică eliminarea examenului.

    Citiți și: Meditațiile, mutate la școală. Nu se plătesc!

    Acest lucru se întâmplă în colegiile naționale care nu au clase de învățământ primar.

    Potrivit unui reprezentant al Ministerului Educației, „experții în educație nu recomandă un proces de selecție până la 12 ani”.

    Citiți și: Anumiți elevi pot promova doi ani școlari într-unul

    „Înscrierea elevilor în clasa a V-a, la unitățile de învățământ care nu dețin clase de nivel primar, se realizează fără evaluări”, se arată în proiect.

    Ioana Lazăr, secretar general în Ministerul Educației, spune că ”în prezent, cadrul legal este la nivel de ordin de ministru. Într-adevăr, sunt colegii, sunt unități de învățământ, care practică admiterea aceasta. Experții în educație nu recomandă un proces de selecție până la 12 ani”, potrivit edupedu.ro.

    În legislația actuală, elevii care intră în clasa a V-a la clasele cu predare într-o limbă străină sau intensiv bilingv trebuie să susțină o testare.

    Foto descriptiv

    555 X 222 CAPRA

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    New Profesional Consult 570×90