New Profesional Consult 930 x 122

bebeluș bolnav

Doi părinți refuză să-și salveze bebelușul de 4 luni de la moarte!

Nebunie totală! Părinții unui bebeluș de 4 luni refuză să-și salveze copilul de la moarte. Aceștia se opun unei operaţii chirurgicale menite să-i salveze viaţa, de teamă ca nu cumva el să primească sânge provenind de la donatori vaccinaţi împotriva COVID-19.

Citiți și: Urgență de gradul 0 pentru un bebeluș, acum!

Cazul care a făcut înconjurul lumii este din Noua Zeelandă.

Autorităţile neozeelandeze au cerut marţi, 6 decembrie, justiţiei să le încredinţeze custodia bebelușului.

Citiți și: Pitești. Un băiețel s-a grăbit să vină pe lume, dar are probleme! Transfer de urgență!

Bebeluşul de patru luni, a cărui identitate este ţinută secretă la ordinul Curţii, suferă, potrivit mamei lui, de stenoză de valvă pulmonară, o problemă cardiacă ce necesită o intervenţie chirurgicală, notează Digi24.

Această intervenţie a fost însă întârziată, pentru că părinţii cer ca sângele care ar putea să-i fie transferat copilului în blocul operator să provină de la donatori care nu au primit niciun vaccin ARN mesager împotriva COVID-19.

Cererea lor a fost respinsă, pentru că spitalele din Noua Zeelandă nu separă sângele donat de persoane vaccinate de cel donat de persoane nevaccinate, niciuna dintre cele două categorii neprezentând mai multe riscuri ca cealaltă, informează AFP, citată de Agerpres.

Decizia instanței

Joi, 7 decembrie, Înalta Curte de Justiție din Auckland, Noua Zeelandă, le-a retras temporar părinților custodia copilului, relatează presa internațională.

Instanța de judecată a ordonat ca bebelușul în vârstă de șase luni, identificat drept „Baby W”, să fie plasat sub tutelă parțială în perioada operației chirurgicale.

Foto descriptiv: Playtech.ro

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3