930 x122 grota rece

doliu

Doliu IMENS la Universitatea Pitești! S-a stins un fost DECAN!

Doliu IMENS la Universitatea Pitești! S-a stins un fost DECAN!

Citiți și: Zi de doliu. A murit o legendă a fotbalului din România!

Profesorul universitar-doctor Mugur Niculescu a încetat din viață la 77 de ani. Informația o furnizează Federația Română de Volei.

„De numele domniei sale se leagă perioada de glorie a voleiul feminin piteștean, la formația Dacia Pitești, dar și câteva dintre cele mai notabile performanțe ale naționalelor feminine. Selecționer al lotului de junioare în perioada 1982 – 1988, Mugur Niculescu a cucerit medalia de bronz la Campionatul European din 1988, disputat în Italia.

Citiți și: Breaking News! Este doliu! A murit unul dintre cei mai valoroși români

De asemenea, a condus în două mandate naționala de volei senioare a României (1987-1988 și 1996 – 2000), calificând-o în mai multe rânduri la turneele finale ale Campionatelor Europene. La nivelul ehipelor de club, a antrenat în mai multe rânduri formațiile din Pitești, dar și Rapidul, cu care a termina pe locul 3 în 1990, în Cupa CEV.

În perioada 1991-1995, a activat ca antrenor-coordonator al CS Dijon Cote D’Or Volleyball din Franţa. Antrenor Emerit, acesta a fost decorat în anul 2004 cu Medalia „Meritul Sportiv”, clasa a III-a.

Fost decan al Facultății de Educație Fizică și Sport

În paralel cu cariera sportivă, domnul profesor universitar-doctor Mugur Niculescu a avut și o prodigioasă activitate academică. Absolvent al IEFS București în 1971, dânsul a activat în cadrul Universității din Pitești, fiind decanul Facultății de Educaţie Fizică şi sport din anul 2004.

De asemenea, ani la rând a fost conducător de doctorat. De-a lungul activității sale academice a publicat mai multe cărţi şi manuale şi a prezentat comunicări la diferite sesiuni ştiinţifice naţionale şi internaţionale.

Pe parcursul activităţii a mai îndeplinit şi următoarele funcţii: prodecan (2000-2004); vicepreşedinte al Consiliului Universitar de cercetare ştiinţifică în Educaţie Fizică şi Sport (2006); membru al Consiliului Ştiinţei Sportului din România; membru al comisiei de psihologie, ştiinţele educaţiei şi educaţie fizică şi sport, din subordinea Consiliului naţional de atestarea titlurilor, diplomelor şi certificatelor universitare.

Pentru laborioasa lui activitate ştiinţifică, a primit următoarele distincţii: „Titlul de profesor evidenţiat, acordat de MEC prin ordinul nr. 7700 din iunie 1987”.

Dumnezeu să-l odihnească în liniște și pace!

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Un comentariu

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90