EcoMoto 930×122

campion

Doliu imens! „Ne-a părăsit un Uriaș!”

Doliu imens! „Ne-a părăsit un Uriaș!”

Citiți și: Argeș. Tragedie în învățământ: Un profesor și director respectat a murit

Ne-a părăsit un Uriaș! Drum lin, Ștefan Birtalan!

Ștefan Birtalan (75 de ani), dublu campion mondial și cel mai bun handbalist al lumii în 1974, 1976 şi 1977, a încetat din viață.

Citiți și: Breaking. Doliu la o instituție din Pitești: „Un om bun a lăsat în urmă durere și tristețe!”

A murit astăzi, în jurul orei 6:00, conform We love handball Romania

Vicecampionul olimpic de la Montreal, din 1976, era internat la Spitalul Fundeni de câtva timp.

„Unul dintre cei mai valoroși handbaliști ai României, fostul inter a făcut carieră la Steaua. A câștigat 12 tituri de campion, dar și Cupa Campionilor Europeni în 1977.

Doliu imens! „Ne-a părăsit un Uriaș!”

A jucat 14 ani fără întrerupere la echipa națională adunând 231 de meciuri. Birtalan a marcat 993 de goluri, fiind pe locul 3 în clasamentul all-time după Vasile Stângă (1414) și Robert Licu (1054).

După ce a renunțat la activitatea de jucător, Ștefan Birtalan a fost antrenor la Steaua, la națională, conducător și membru în Consiliul de Administrație al Federației Române de Handbal.

Ca antrenor, cu Steaua, a fost de șase ori Campion al României și a câștigat trei Cupe ale României.”, transmite sursa citată.

Foto interior: We love handball Romania

Foto principal: Descriptiv

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3