SMART KIDS 930X122

actor

DOLIU ÎN CULTURA ARGEŞEANĂ

Doliu în cultura argeşeană. Dumitru Drăgan (Micky), actor de teatru şi film, stabilit în Piteşti din anul 1973, s-a stins din viaţă astăzi, la vârsta de 79 de ani. A decedat în apartamentul să din zona centrală a Piteștiului.

Citiți și: Fostul președinte al CJ Argeș, în doliu! Doctorul a făcut anunțul!

Dumitru Drăgan s-a născut pe 2 decembrie 1939, în Bucureşti, a studiat la Institutul de Artǎ Teatrală şi Cinematografică „Ion Luca Caragiale” din Bucureşti, unde a urmat cursurile de actorie, colegi de promotie fiindu-i Stela Popescu, Rodica Popescu Bitănescu, Sebastian Papaiani, Anda Caropol.

Citiți și: O mare doamnă a scenei artistice tocmai s-a stins din viață!

Dumitru Drăgan a fost angajat al Teatrului „Alexandru Davila” între anii 1973-2005, dar a jucat şi după pensionare.

Activitatea sa artistică cuprinde peste 150 de roluri, interpretate în mai multe teatre din ţară, dar mai ales Premiere Absolute ca: ,,Pericles” de William Shakespeare 1964, Braşov, ,,Jocul Ielelor” de Camil Petrescu 1964, Braşov, ,Grădina cu Trandafiri” de Andi Andrieş 1963, Braşov, ,,Rouă şi tutun” de Mircea Radu Iacoban 1971, Baia Mare, dar şi roluri marcante pentru cariera sa artistică în: Pogoara Iarna” (Mio) de Max Anderson 1961, ,,Maria Stuart” (Miortimer) de F.Schiller 1967, Baia Mare, ,,Avarul” (Cleante) de Jean-Baptiste Molière 1960, Baia Mare, ,,Dona Juana” (Don Juan) de Radu Stanca, ,,Clipe de viaţă” de W.Saroyan cu Liviu Ciulei, ,,Don Carlos” de F.Schiller, Ospăţul lui Trimalchio” de Cristian Munteanu, 1982, Piteşti.
A jucat la Teatrul ”Davila” pâna la sfârşitul carierei în anul 2010, având peste 90 de roluri, astfel a fost numit un adevărat erou romantic, căci din toate dramele lumii numai cele romantice i s-au potrivit perfect.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3