New Profesional Consult 930 x 122

cetățean de onoare

DOLIU ÎN PITEȘTI

Doliu în Pitești. Generalul în rezervă Niţu Marin Stan (foto), preşedintele filialei Argeș a Asociaţiei Veteranilor de Război din România și cetățean de onoare al municipiului Pitești, a încetat astăzi din viață.

Citiți și: Zi de doliu. A murit o legendă a fotbalului din România!

Născut pe 14 septembrie 1921 în comuna Sârbii-Măgura din judeţul Olt, Niţu Marin Stan a absolvit Liceul „Dinicu Golescu” din Câmpulung Muscel şi Şcolile Militare de Ofiţeri din Făgăraş şi Breaza.

Citiți și: Doliu în România! S-a stins o mare legendă!

A participat la luptele din Al Doilea Război Mondial, pe fronturile de la Cotul Donului, Iaşi, Carei, Zvoren, Banca Bistrica și Iovorina şi în Munţii Tatra. Pe 23 august 1945 a făcut parte din coloana de militari care au defilat pe sub Arcul de Triumf din Bucureşti. Pentru faptele sale de vitejie pe front i-au fost conferite 13 decoraţii.

În 2015 a fost declarat cetățean de onoare al municipiului Pitești. Amănunte, AICI.

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90