Donaris 930 x 122

Arges

Dosar penal! Bătrâni mutați din Ilfov la un azil ilegal, în Argeș

Dosar penal! Bătrâni mutați din Ilfov la un azil ilegal, în Argeș

Citiți și: Accident cu un TIR și 2 mașini! O persoană este rănită

Autoritățile argeșene au făcut ieri un control la un azil care funcționa fără forme legale, în Leordeni.

Potrivit primelor informații, mai mulți vârstnici ar fi fost aduși de la un centru pentru vârstnici din Ilfov, în județul nostru.

Citiți și: Grav accident rutier ACUM! Două mașini sunt „praf”

Proprietarul azilului din Ilfov i-ar fi adus pe bătrâni în Leordeni după ce lângă București au fost demarate ample controale în acest sector.

Însă, nici la centrul de vârstnici din județul nostru lucrurile nu ar sta foarte bine, arată datele oficiale ale autorităților.

Iată ce spune Poliția Argeș 

În ziua de 04 ianuarie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Orașului Topoloveni s-au sesizat din oficiu referitor la posibila desfășurare de activități specifice de cazare și îngrijire de persoane vârstnice fără autorizație, la un imobil din localitatea Leordeni.

S-au efectuat verificări împreună cu reprezentanți ai mai multor instituții.

Este vorba despre reprezentanții A.J.P.I.S. Argeș, I.T.M. Argeș, D.S.P. Argeș și pompieri argeșen.

Au fost identificate, în 4 dintre încăperile imobilului în cauză, 16 persoane vârstnice.

Din primele verificări s-a stabilit că persoana care se ocupă de administrarea activității desfășurate în locația supusă controlului, un bărbat de 66 de ani, desfășoară activitatea în cadrul unei societăți cu sediul social la o altă adresă de pe raza localității Leordeni.

Iar agentul economic în cauză a avut anterior un punct de lucru pe raza județului Ilfov, care în prezent nu mai funcționează.

Dosar penal! Bătrâni mutați din Ilfov la un azil ilegal, în Argeș

La acest moment se desfășoară verificări, pentru stabilirea legalității funcționării centrului în locația verificată.

Urmează să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Asta în raport de competențele ce revin fiecărei instituții cu atribuții de control.

Pentru asigurarea cadrului legal necesar verificărilor, în cauză a fost întocmit dosar penal.

Este un dosar pentru infracțiunea de exercitarea fără drept a unei profesii sau activități pentru care legea cere autorizație ori exercitarea acestora în alte condiții decât cele legale.

Și Prefectura Argeș vine cu precizări

„În urma informațiilor Poliției Argeș a fost dispusă o verificare la o locație din Leordeni unde exista suspiciunea că funcționează un azil fără forme legale.

Controlul a fost făcut de comisia formată din mai multe instituții și s-a confirmat faptul că 16 bătrâni erau adăpostiți în imobilul descoperit de polițiști.

Clădirea are 4 camere și, conform AJPIS, nu are toate condițiile necesare îngrijirii persoanelor vârstnice. La acest moment nu are licență, însă proprietarul are depuse actele în acest sens.

Beneficiarii sunt toți din București, au vârste peste 80 de ani și, cei mai mulți dintre ei, nu au familii care să îi preia.

Administratorul i-a mutat în Argeș de la un azil din Ilfov.

Și a susținut în timpul controlului că săptămâna viitoare îi va muta înapoi în locația ilfoveană în care sunt îndeplinite condițiile”, a transmis și Radu Perianu, prefectul județului Argeș.

Dosar penal! Bătrâni mutați din Ilfov la un azil ilegal, în Argeș

Foto: Arhivă/Descriptiv

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90