Donaris 930 x 122

bradu

Dosare penale pentru furt de apă în comuna Bradu

În cadrul ultimei acţiuni de control, care s-a desfăşurat în data de 19.08.2021, doi consumatori din comuna Bradu, str. Heleşteu, au fost descoperiţi cu branşamente ilegale de apă de către o echipă a Serviciului Control din cadrul SC Apă Canal 2000 SA – anunţă conducerea societăţii.

Citiți și: Încă un foraj pentru apă potabilă la Bradu

Unul dintre utilizatori avea, pe lângă branşamentul din contract, un by-pass prin care folosea apa necontorizată, iar cel de-al doilea, deşi a fost debranşat în anul 2013 pentru debite neachitate, a fost descoperit rebranşat atât în luna decembrie 2020 cât şi cu ocazia controlului din luna august 2021.

SC Apă Canal 2000 SA a formulat plângere penală împotriva proprietarilor imobilelor, furtul fiind constatat şi de un echipaj al I.P.J. Argeş – Poliţia Comunei Bradu, care a întocmit dosare penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt de apă din sistemul public de alimentare cu apă. Pentru recuperarea prejudiciului şi a tuturor costurilor aferente desfiinţării branşamentelor, societatea Apă Canal 2000 se va constitui parte civilă în procesul penal.

Citiți și: Furt de apă masiv în Piteşti şi într-o comună învecinată

„Toate aceste situaţii de consum fraudulos de apă generează reducerea debitului şi afectează atât operatorul, care întâmpină greutăţi în asigurarea serviciului de alimentare cu apă în condiţii optime, cât şi toţi ceilalţi consumatori din zonă.

Orice sesizare de consum ilegal de apă, primită la Ghişeul Unic al societăţii din Piteşti, B-dul I.C. Brătianu, nr. 24A, sau pe adresa de e-mail [email protected], va fi imediat verificată şi toate situaţiile neconforme vor fi tratate conform prevederilor legale în vigoare”, precizează Mihail Marienscu, director la SC Apă Canal 2000 S.A.

Donaris 555×222

Comentarii

Donaris 570×90

Dacă vrei publicitate pe ePitesti.ro trimite mesaj la 0774 587 441 sau un email la [email protected] și te contactăm noi.

Trimite-ne știrea ta pe whatsapp la
0774 587 441