New Profesional Consult 930 x 122

cutremur

Două cutremure în 7 minute, în această dimineață!

Două cutremure în 7 minute, în această dimineață!

Citiți și: Cutremur semnificativ, azi, în România!

Două cutremure cu magnitudinea de 3,1 s-au produs în această dimineaţă, la un interval de şapte minute, în zona seismică Vrancea.

Unul a avut loc în judeţul Buzău, iar celălalt în județul Vrancea, potrivit Institutului Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP).

Citiți și: Cutremur în această dimineață în România!

Primul seism de 3,1 a avut loc la ora 5:37 în judeţul Buzău, la adâncimea de 100,6 kilometri şi s-a înregistrat în apropierea următoarelor oraşe: 53 km nord-vest de Buzău, 61 km sud-est de Sfântu-Gheorghe, 63 km est de Braşov, 63 km vest de Focşani, 70 km nord-est de Ploieşti şi 99 nord-est de Târgovişte, potrivit datelor INFP, notează Digi24.

Cel de-al doilea cutremur, tot cu magnitudinea de 3,1, s-a produs la ora locală 5:44, în judeţul Vrancea, la adâncimea de 15,9 kilometri.

Două cutremure în 7 minute, în această dimineață! 

Seismul a avut loc în apropierea următoarelor oraşe: 45 km vest de Focşani, 57 km nord de Buzău, 69 km est de Sfântu-Gheorghe, 78 km est de Braşov, 90 km nord-est de Ploieşti.

De la începutul lunii septembrie, în România, au avut loc 19 cutremure, cu magnitudini cuprinse între 2 şi 4,2 pe Richter, din care 15 în judeţele Vrancea şi Buzău, zona seismică Vrancea, două în judeţul Buzău, zona Munteniei, şi câte unul în judeţele Gorj şi Braşov, respectiv zonele Oltenia şi Transilvania.

În România, cea mai puternică mişcare tectonică din acest an, cu magnitudinea 5,7, a avut loc în data de 14 februarie, în judeţul Gorj, la o adâncime de 6,3 kilometri, mai notează sursa citată.

555 pe 222 COSTACHE

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

Donaris 570×90