930×122 CAPRA 5

nereguli silvice

Două firme din Argeș, amendate cu zeci de mii de lei pentru nereguli silvice

Polițiștii din cadrul Serviciului Ordine Publică Argeș au acționat, împreună cu specialiștii Biroului Garda Forestieră Județeană Argeș din cadrul Gărzii Forestiere Ploiești și polițiști din cadrul Poliției Municipiului Câmpulung, pentru combaterea sustragerii, transportului și comercializării de material lemnos fără forme legale, ocazie cu care au efectuat verificări la sediile unor societăți comerciale din localitățile Mărăcineni și Stoenești.

Citiți și: Argeș: Nereguli silvice descoperite de jandarmi. Au dat amenzi de 22.000 de lei

În urma controalelor efectuate, s-a constatat că societatea din Mărăcineni ar fi expediat cantitatea de 26,88 mc de material lemnos, fără documente legale.

Ca urmare a celor constatate, societatea comercială a fost sancționată cu amenzi în valoare de 13.000 de lei, conform Legii 171/2010 privind contravenţiile silvice, iar cantitatea de 26,88 mc de material lemnos, în valoare de 5.134 de lei, a fost confiscată valoric.

Citiți și: Firmă din Argeș, amendată drastic pentru nereguli silvice

La cea de-a doua societate verificată, din Stoenești, s-a constatat că aceasta a deținut, fără documente legale, cantitatea de 15,54 mc lemn de foc și 2,42 mc, cherestea.

Ca urmare a celor constatate, societatea comercială a fost sancționată cu amendă în valoare de 10.000 de lei, conform Legii 171/2010 privind contravenţiile silvice.

Cantitatea totală de 17,96 mc de material lemnos a fost confiscată și predată predată ocolului silvic competent.

De asemenea, în cursul zilei de 15 iulie, alți 3 bărbați, cu vârste cuprinse între 40 și 55 de ani, din Călinești, respectiv Valea Mare Pravăț, au fost depistați de  poliţiştii din cadrul Secțiilor de Poliție Rurală Valea Mare Pravăț și Călinești în timp ce transportau, cu autoturismul sau atelaje hipo, cantitatea totală de 2 mc de material lemnos, fără a deține documente legale de proveniență sau transport.

În urma celor constatate, bărbații au fost sancționați contravențional cu amendă în valoare de 1.000 de lei, fiecare, conform Legii 171/2010 privind contravențiile silvice, iar materialul lemnos a fost confiscat și predat reprezentanților ocolului silvic competent.

Foto: descriptiv

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

SMART KIDS 570×90