930 x122 grota rece

africană

DSVSA ARGEȘ, ANUNȚ DE ULTIMĂ ORĂ DESPRE PESTA PORCINĂ

DSVSA Argeș, anunț de ultimă oră despre pesta porcină. Astăzi a avut loc ședința lunară a Colegiului Prefectural, ședință la care a participat și directorul general al Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Argeş.

Citiți și: Nou focar de pestă porcină la o fermă. Aproape 20.000 de animale vor fi sacrificate

Cu această ocazie, Daniel Lupu le-a oferit informații  membrilor Colegiului în legătură cu monitorizarea evoluţiei peste porcine.

Conform raportului lui Daniel Lupu, în judeţul nostru s-au făcut până acum 422 de analize pentru pestă porcină clasică la mistreţi şi 2.261 la porci domestici, precum şi 33 de teste pentru pesta porcină africană la mistreţi şi alte 415 pentru porci domestici. Toate testele sunt negative până acum.

Citiți și: AUTORITĂŢILE DIN ARGEŞ, ÎN ALERTĂ DIN CAUZA A DOUĂ BOLI UCIGĂTOARE!

15 judeţe, inclusiv unele de la graniţa cu Argeşul, sunt în prezent afectate de prezenţa virusului pestei porcine africane. Autorităţile judeţene rămân în alertă şi vor intensifica verificările.

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3