NOR CURIER 930X122

prognoza meteo

După furtuni, vine canicula!

După codul galben de ploi, vijelii și grindină, meteorologii vin cu noi vești.

Citiți și: Temperaturi extreme: Schimbări majore ale vremii de 1 Mai și Paște!

Aceștia anunță că vine canicula.

Gabriela Băncilă, director în cadrul ANM, spune că se vor înregistra temperaturi și de peste 30 de grade.

Citiți și: Cât mai ține episodul de iarnă

„Într-adevăr vom avea temperaturi ce vor caracteriza o vreme călduroasă cu temperaturi în orele amiezii frecvent peste 30 de grade.

Este posibil ca sâmbătă să înregistrăm şi valori termice în jurul a 33-34 de grade la umbră, ceea ce va face ca temperatura reală resimțită de corpul uman să fie mai ridicată şi să atingă pragul de 35 de grade al caniculei.

Astfel de valori termice, şi mă refer la temperaturi maxime de peste 30 de grade se vor înregistra sâmbătă când va fi cea mai călduroasă zi şi frecvent în regiunile vestice și sudice.

Referitor la furtuni şi la grindină un scenariu similar se va produce sâmbătă după-amiază, când gradul de instabilitate, adică gradul de apariție a averselor torenţiale însoțite de tunete, fulgere, intensificări ale vântului şi căderi de grindină va fi din ce în ce mai ridicate în jumătatea de nord a ţării”, a precizat pentru Antena 3, Gabriela Băncilă, director în cadrul ANM.

VREMEA LA PITEȘTI

În acest weekend, la Pitești, mercurul din termometre va urca până la valoarea de 31 de grade Celsius. Sâmbătă va fi cea mai caldă zi. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 15 și 16 grade.

Duminică cerul va fi parțial înnorat, iar temperatura maximă va fi de 27 de grade Celsius.

Și săptămâna viitoare vor fi temperaturi extrem de ridicate , cuprinse între 24 și 30 de grade.

Foto descriptiv

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90