930×122 CAPRA 5

autostrada

După lilieci și urși, castrele romanilor blochează autostrada Pitești-Sibiu!

După lilieci și urși, castrele romanilor blochează autostrada Pitești-Sibiu!

Citiți și: Șofer mort pe Autostradă într-un bolid de lux! A intrat în glisieră!

Autostrăzile din România au parte de cele mai neobișnuite piedici. După liliecii protejați de lege și urși cărora li se distrugea habitatul, acum a venit răzbunarea… Imperiului Roman.

Pe Defileul Oltului, acolo unde se proiectează autostrada care va străbate munții și va lega Sibiul de Pitești, sunt mai multe castre romane, ceea ce ar putea îngreuna serios lucrările la autostradă.

Citiți și: Pitești – Exclusiv. Încă un Kaufland în cel mai tare cartier din oraș!

Castrele romane din Defileul Oltului fac parte din Limes Alutanus – granița de est a Daciei Romane, linia de fortificaţii realizată de-a lungul Oltului cu rolul de apărare a provinciei de atacul popoarelor barbare, menționată în documentele cartografice și în Tabula Peutingeriană, informează stiripesurse.ro.

Surprizele de care pot avea parte constructorii încep cu „Caput Stenarum” – castrul de la Boița (Sibiu) și continuă cu castrele vâlcene de la Câineni (Pons Vetus), Titeşti, Perișani, Copăceni şi Racoviţa (Praetorium I și Praetorium II) din Racovița.

Pe Lotul II Boița – Cornetu este în derulare în acest moment studiul geotehnic care se va finaliza la începutul anului viitor și pe baza căruia vor fi demarate lucrările de construcție.

Până atunci se recoltează probe de pe șantier în urma forărilor demarate prin munții care străjuiesc Valea Oltului.

Următoarele faze necesare proiectării și premergătoare autorizației de construire se referă la descărcarea și diagnosticul arheologic al șantierului, a anunțat coordonatorul de șantier Asocierea MAPPA – CENGIZ, Bogdan Alexandru, într-o prezentare a lucrărilor.

555×222 grota rece

Comentarii

4 comentarii

  • Alexandra Theda spune:

    Nu inteleg de ce este o problema; ca nu vreti sa platiti arheologi ca sa isi faca treaba repede si bine este o problema. Castrele romane au o mare importanta in intelegerea istoriei tarii noastre, ar fi trebuit sa se fi fost deja in derulare santierele de arheologie, mai ii blamati si in piesa. Asa-i romanu actual.. munceste ca animalu si doar atat, nu conteaza cine va ia banii voi doar dati cu tarnacopu! Ce rusine!

  • Ioan Bretan spune:

    Măi oameni (nu pot să vă numesc BUNI)voi sunteți nebuni, suferiți de …de nu știu de ce,adică blocăm o autostradă care aduce bunăstare României, pt.că în zonă există nu știu ce castre romane,lilieci,furnici,urși ori musculițe în capul vostru. Voi care militați pentru apărarea acestor vestigii, luați-le acasă ori găsiți alte soluții, dar nu vă bateți joc de bunăstarea acestui popor pt.că și voi ,copiii și nepoții voștri vor beneficia de aceste privilegii. Cred că nu sunteți orbi și vedeți cum fug investitorii străini de noi când constată ca nu avem căi de acces. Reveniți vă cu picioarele pe pământ.

  • Ioan Bretan spune:

    Continuare,: Io de la MARAMU ca să ajung în ,,celebra noastră capitală” am nevoie de 8/10 ore pt.600 de.km ,și atunci despre ce mai vorbim ori susținem?? Adevărul este că toți vă bateți joc de noi cei care suntem năpăstuiți să locuim în zonele de unde se agață hartă RO în cui. Va venii o vreme când ne vom răzbuna pe toții „miticii „.

  • Stef spune:

    Italia este plină de vestigii romane. Totuși are infrastructura dezvoltata.

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90