Donaris 930 x 122

cutremur

E OFICIAL! CLĂDIRILE DIN ARGEȘ CU RISC LA CUTREMUR

Clădirile din Argeș cu risc la cutremur. Pe baza informaţiilor oficiale furnizate de Prefectura Argeș, vă prezentăm lista clădirilor publice din județ încadrate în risc seismic I, II și III. Raportul Prefecturii, cel mai recent în acest sens, prezintă situația actualizată la nivelul sfârșitului anului 2016.

Citiți și: Noapte agitată în România: S-a cutremurat pământul!

Municipiul Piteşti

Risc seismic I: Spitalul TBC, de pe strada Cuza Vodă, nr. 49 (clădirea, aflată în proprietatea Consiliului Judeţean Argeș, este acum dezafectată).

Citiți și: S-a cutremurat din nou pământul! Încă un seism în țară

Risc seismic II: coşul de fum al centralei termice a Spitalului Militar, de pe strada Negru Vodă, nr. 47; centrala termică şi sediul administrativ al aceluiaşi spital; Policlinica Spitalului Militar, de pe bulevardul Republicii, nr. 72; AJPIS (Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială), de pe bulevardul I.C. Brătianu, nr. 38; Direcţia Agricolă Argeş, de pe strada Armand Călinescu.

Risc seismic III: Sala Sporturilor, de pe strada Nicolae Dobrin.

Municipiul Câmpulung Muscel

Risc seismic I: Grădiniţa nr. 4, de pe strada Negru Vodă, nr. 139 (între timp a fost consolidată).

Risc seismic II: Administraţia Finanţelor Publice.

Risc seismic III: Casa de Cultură „Tudor Muşatescu” (aflată în reabilitare); Colegiul „Carol I”; Spitalul Municipal; blocul 5, de pe strada General Simionescu.

Orașul Topoloveni

Risc seismic II: Şcoala de pe Calea Bucureşti.

Comuna Bradu

Risc seismic II: Clădirea în care funcţionează Detaşamentul II Bradu al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Argeş, de pe strada Staţionarului, nr. 3.

Ce riscuri prezintă aceste clădiri în caz de cutremur mai mare?

Clasa I de risc seismic: toate clădirile încadrate aici prezintă pericol major de prăbuşire în cazul unui seism cu magnitudinea mai mare de 7 grade pe scara Richter. Normele de protecţie antiseismică sunt reduse la aceste clădiri.

Clasa II de risc seismic: posibilitatea de prăbuşire la cutremur este mică. Un seism major poate afecta, însă, elementele de compartimentare şi scările, fără a pune în pericol structura de rezistenţă.

Clasa III de risc seismic: în această categorie intră clădirile care pot suferi avarii minore. Poate cădea tencuiala şi pot apărea fisuri şi crăpături la pereţi, fără ca viaţa celor din interior să fie pusă în pericol.

Pe de altă parte, Prefectura Argeș precizează că majoritatea blocurilor de locuit din județ nu au fost expertizate tehnic pentru cutremur.

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3