NOR CURIER 930X122

cnas

E oficial! Medicii au o nouă obligație față de pacienți

E oficial! Medicii au o nouă obligație față de pacienți

Citiți și: Obligație pentru proprietarii de apartamente și mașini. Taxa ce nu mai poate fi evitată!

Veste excelentă pentru pacienții!

Medicii vor fi nevoiți în continuare să acorde consultații și rețete medicale pacienților care nu se pot prezenta la cabinet.

Citiți și: Limitatoarele de viteză, obligatorii în aceste locuri

Potrivit Antena3, reglementările privind acordarea serviciilor medicale la distanță se mențin și după data de 1 iulie 2023.

E oficial! Medicii au o nouă obligație față de pacienți

Astfel, medicul va consemna consultația la distanță în registrul de consultații și în fișa pacientului, cu menționarea mijlocului de comunicare folosit și a intervalului orar în care s-a desfășurat examenul medical.

Ulterior, în urma actului medical, medicii trimit electronic documentele și rețeta pacientului.

În cazul consultațiilor la distanță acordate de medicii din ambulatoriu, pacienții nu sunt obligați să prezinte bilet de trimitere.

În consultațiile la distanță sunt încadrate și terapiile psihiatrice sau sfatul genetic.

,,Întrucât dorim să utilizăm în continuare, în beneficiul persoanelor asigurate, experiența acumulată în timpul pandemiei de Covid-19, nu numai că am menținut consultațiile la distanță, ci am și lărgit sfera de aplicabilitate a acestora”,  a declarat Adela Cojan, președintele CNAS, citat de Mediafax.

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Un comentariu

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90