New Profesional Consult 930 x 122

cnas

E oficial! Medicii au o nouă obligație față de pacienți

E oficial! Medicii au o nouă obligație față de pacienți

Citiți și: Pitești. Criză fără precedent la Urgență! Medicii întreabă: ,,Cât credeți că mai putem?”

Veste excelentă pentru pacienții!

Medicii vor fi nevoiți în continuare să acorde consultații și rețete medicale pacienților care nu se pot prezenta la cabinet.

Citiți și: Noi drepturi pentru pacienți! E GRATUIT!

Potrivit Antena3, reglementările privind acordarea serviciilor medicale la distanță se mențin și după data de 1 iulie 2023.

E oficial! Medicii au o nouă obligație față de pacienți

Astfel, medicul va consemna consultația la distanță în registrul de consultații și în fișa pacientului, cu menționarea mijlocului de comunicare folosit și a intervalului orar în care s-a desfășurat examenul medical.

Ulterior, în urma actului medical, medicii trimit electronic documentele și rețeta pacientului.

În cazul consultațiilor la distanță acordate de medicii din ambulatoriu, pacienții nu sunt obligați să prezinte bilet de trimitere.

În consultațiile la distanță sunt încadrate și terapiile psihiatrice sau sfatul genetic.

,,Întrucât dorim să utilizăm în continuare, în beneficiul persoanelor asigurate, experiența acumulată în timpul pandemiei de Covid-19, nu numai că am menținut consultațiile la distanță, ci am și lărgit sfera de aplicabilitate a acestora”,  a declarat Adela Cojan, președintele CNAS, citat de Mediafax.

Supernova_2022_supersobota_web_banner_555x222_ROM

Comentarii

Un comentariu

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

Donaris 570×90