930×122 CAPRA 5

lege promulgată

E oficial! O nouă lege pentru părinți, promulgată!

E oficial! O nouă lege pentru părinți, promulgată!

Citiți și: A fost promulgată legea! Ce se întâmplă cu pensiile speciale

Ieri a fost promulgată de către președinte legea pentru completarea Codului muncii care prevede noi pentru salariaţii români care au în întreţinere copii cu vârsta până la 11 ani.

Astfel, acești părinți vor avea dreptul să lucreze patru zile pe lună în regim de telemuncă.

Citiți și: Familiile monoparentale pot beneficia de zile libere dacă cursurile școlare se suspendă

Potrivit actului normativ, ,,la cerere, salariaţii care au în întreţinere copii în vârstă de până la 11 ani beneficiază de 4 zile pe lună de muncă la domiciliu sau în regim de telemuncă, în condiţiile Legii nr. 81/2018 privind reglementarea activităţii de telemuncă, cu modificările şi completările ulterioare, cu excepţia situaţiilor în care natura sau felul muncii nu permite desfăşurarea activităţii în astfel de condiţii”, conform Antena3.

E oficial! O nouă lege pentru părinți, promulgată!

În situația în care ambii părinți îndeplinesc condițiile pentru a beneficia de regim de telemuncă, cererea trebuie însoțită de o declarație pe propria răspundere.

Din aceasta trebuie să rezulte că, pentru aceeași perioadă nu a fost solicitată concomitent de celălalt părinte desfăşurarea activităţii în regim de muncă la domiciliu sau telemuncă.

Prin derogare de la prevederile Legii nr. 81/2018, salariaţii care îşi desfăşoară activitatea în aceste condiţii au obligaţia să dispună de toate mijloacele necesare îndeplinirii atribuţiilor care le revin potrivit fişei postului, mai prevede legea promulgată., notează sursa citată.

Sursă foto: Arhivă/Descriptiv

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90