Donaris 930 x 122

examen auto

E oficial! Reguli noi la examenul auto

E oficial! Reguli noi la examenul auto

Citiți și: Revoluție în examenul auto – 2024! Probă nouă adăugată

Klaus Iohannis a promulgat legea potrivit căreia examenul teoretic pentru obţinerea permisului de conducere va putea fi susținut oriunde în ţară.

Astfel, candidații nu vor avea obligația să-l susțină numai în localitatea de domiciliu.

Citiți și: Exclusiv/Argeș. A venit băut la examen ca să obțină permis de conducere

Totuși,  examenul practic va rămâne să fie dat în condiţiile actuale, potrivit documentului.

Potrivit unui amendament adoptat de deputați:

„Proba teoretică de verificare a cunoștințelor pentru obținerea permisului de conducere se poate susține la orice autoritatea competentă de pe teritoriul României.

Citește și: Urgență majoră! Pompierii, intervenție imediată

Cu respectarea condițiilor de vârstă, potrivit legii.

Proba practică pentru obținerea permisului de conducere și eliberarea acestuia se realizează de către autoritatea competentă pe raza căreia solicitanții își au domiciliul.

Ori reședința în sensul art. 231 alin. (2).

Citește și: ,,Nebunie” în Pitești!

Sau, în cazul celor aflați la studii în România de cel puțin 6 luni, de către autoritatea competentă pe raza căreia se află adresa unde locuiesc”, scrie jurnalul.ro.

E oficial! Reguli noi la examenul auto

Proiectul pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de Urgenţă nr.195 din 12 decembrie 2002 privind circulaţia pe drumurile publice prevedea că și proba practică se putea susține oriunde în țară.

Cu toate astea, acest aspect a fost eliminat.

Motivul este că „autorităţile competente din domeniu nu au posibilităţi tehnice să poată să fie dat oriunde în ţară”, potrivit raportului comisiilor de specialitate.

Citește și: Schimbare majoră în centrele comerciale

Legea a fost adoptată de Camera Deputaților, în calitate de for decizional, pe 13 februarie, cu unanimitate de voturi, mai notează sursa citată.

Foto: Descriptiv

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3