930×122 CAPRA 5

colegiul național zinca golescu

Echipa de robotică a Colegiului „Zinca Golescu”, campioană la o super competiție!

Echipa de robotică a Colegiului „Zinca Golescu”, campioană la o super competiție!

Citiți și: Pitești – Exclusiv. Încă un Kaufland în cel mai tare cartier din oraș!

Elevi români de la 72 de licee au concurat pentru titlul de campioni la robotică: finala BRD FIRST Tech Challenge

BRD FIRST Tech Challenge Romania este cea mai mare competiție de robotică dedicată liceelor din România, eveniment care-i ajută pe elevi să-și dezvolte abilitățile tehnice și să-și consolideze educația în domeniile STEM, antreprenoriat și robotică, le deschide mai repede o ușă către viitor.

În acest sezon al celei mai mari competiții de robotică pentru liceeni, BRD FIRST Tech Challenge Romania (FTC Ro), s-au înscris peste 173 de echipe din toată țara, din 76 de orașe, care reprezintă peste 20% din liceele și colegiile cu profiluri reale de tehnologie și matematică-informatică, din aproape toate județele din țară.

Citiți și: Închiriezi cu încredere de la Rent a Car Laguna Goo! Disponibilitate non-stop

Robotica este unul dintre domeniile de mare interes pentru tinerii pasionați de tehnologie, cu atât mai mult cu cât România are șanse să devină un hub regional în robotica dedicată liceenilor: pentru prima dată, anul acesta s-au înscris în competiție și echipe din străinătate.

Week-end-ul acesta s-a desfășurat etapa națională a celei mai mari competiții de robotică dedicată liceelor din România, BRD FIRST Tech Challenge, unde 80 de echipe din 72 de licee au concurat pentru marele titlu. La ediția de anul acesta, liceenii au fost încurajați să inoveze și să devină promotorii unor energii ale viitorului, sigure, accesibile și sustenabile.

Începând de vineri, 3 martie, și până duminică, 5 martie, a avut loc etapa națională a competiției, la Sala Polivalentă din București, la care s-au calificat 80 de echipe din 72 licee. Acestea au concurat pentru unul dintre cele 3 locuri la Campionatul Mondial din Houston, SUA, care se va desfășura între 19-22 aprilie, România fiind campioană en-titre.

Formatul concursului de anul acesta a venit și el cu o nouă provocare denumită Power Play, care are ca scop încurajarea concurenței sănătoase și a colaborării, meciurile având loc între alianțe alcătuite din două sau trei echipe. FTC Ro se traduce, an de an, printr-o experiență de învățare prin colaborare, care presupune meciuri, dar și demonstrații cu roboți după luni dedicate etapelor de construcție, proiectare, testare, echipe care formează alianțe, spectacole ale galeriilor, mentorat, pitching și marketing, premii diverse precum cel mai bun design sau cea mai fair-play echipă.

REZULTAT REMARCABIL: ECHIPA DE ROBOTICĂ ”TEHNO Z” a Colegiului Național ”Zinca Golescu” Pitești ESTE CAMPIOANĂ! A ocupat prima poziție în competiția BRD FIRST Tech Challenge Romania

Echipa va reprezenta România la Campionatul Mondial din Houston Texas.

Felicitări, echipă! Felicitări elevilor și profesorilor capabili de această performanță!

Munca, pasiunea, inteligența și talentul vostru sunt admirabile!

Elevi:

Manda Ștefan – XII D

Cruceru Vlad – XI D

Olaru Bianca – XI D

Creață Irina – XI D

Roșu Robert – XI D

Deaconu Patrick- XI D

Popidan Cristian – XII D

Preoteasa Mihai – XII D

Licu Arina – XII D

Pavel Alexandru – XII D

Mentori:

Ghiță Andreea -studentă, absolventă a CNZG, promoția 2022

Prof. Constantinescu Cristina

Prof. Ghiordunescu Grațiela

555×222 grota rece

Comentarii

Un comentariu

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90