New Profesional Consult 930 x 122

    roibuoltchim

    42 de milioane de euro pentru petrochimie

    Constantin Roibu, managerul general al Oltchim Ramnicu Valcea, companie care a preluat la finalul anului trecut petrochimia de la Arpechim, a declarat ca vor fi investite 42 de milioane de euro in combinatul pitestean. Roibu a afirmat ca 30 de milioane de euro sunt necesare numai pentru realizarea reviziei instalatiilor de la Pitesti care mai bine de un an au fost oprite. 12 milioane de euro au fost deja cheltuite, din fonduri contractate prin credite si din resurse proprii.

     

    Managerul general al Oltchim a spus ca repornirea instalatiilor de la Pitesti ar putea avea loc la finalul lunii in curs si ca singura instalatie la care se va mai lucra la revizie pana la finalul lunii va fi cea de etielenoxid.

    „In situatia in care SC Oltchim SA lucreaza integrat cu unitatea de petrochimie de la Pitesti si cu combinatul de la Ramnicu Valcea, la capacitate, o luna de functionare inseamna o cifra de afaceri de 71 de milioane de euro lunara, cu un profit operational de 6,7 milioane de euro”, a spus Roibu.

    Boss-ul de la Oltchim a mai afirmat ca situatia tehnica a instalatiilor de la Arpechim este, in general, buna. Roibu a aratat ca prin lucrarile de reparatie si revizie realizate la unitatea de petrochimie de la Pitesti (peste 4 milioane de euro numai pentru reducerea consumurilor de gaz metan si abur) s-a avut in vedere reducerea consumurilor de utilitati si reducerea costurilor de productie.

    Pentru repornirea instalatiilor de la Pitesti este nevoie de mai multe avize, o parte dintre ele fiind deja obtinute.

    [555x222px]Joia-_pentru-copii_epitesti

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    570 X 90 CAPRA 3