New Profesional Consult 930 x 122

bani_afaceri

A crescut numarul firmelor care si-au suspendat activitatea

Criza economica si financiara, dar mai ales masura introducerii impozitului minim pentru firme, au facut ravagii in Arges. Conform datelor furnizate de Oficiul Registrului Comertului Arges, numarul companiilor din judet care si-au suspendat activitatea in primele trei luni ale anului 2010 este de mai bine de 10 ori mai mare decat numarul firmelor care si-au suspendat activitatea in primele 3 luni ale anului 2009!

Conform cifrelor de la Oficiul Registrului Comertului (ORC) Arges, in lunile ianuarie, februarie si martie 2010 si-au suspendat activitatea 554 de firme. In aceleasi luni, dar ale anului 2009, numarul firmelor care isi suspendau activitatea era de doar 50!

 „In mai anul trecut au inceput problemele. Odata cu introducerea impozitului forfetar se poate constata o crestere a numarului de firme care si-au suspendat activitatea. Si din punct de vedere al numarului de firme intrate in insolventa inregistram o crestere importanta”, ne-a declarat Iulia Marinescu, directorul ORC Arges.

In  momentul de fata, ne-a declarat Iulia Marinescu, sunt pe rolul Tribunalului Comercial Arges 116 dosare de insolventa. In 68 de cazuri, deja s-a pronuntat insolventa, acesta fiind primul pas spre faliment.

In ceea ce priveste infiintarea de societati comerciale, doar 317 SRL-uri au luat fiinta de la inceputul anului si pana in prezent. In perioada similara a anului trecut erau deja „pe piata” 439 de firme noi, insa acum conditiile economice sunt mult mai dure si nu sunt multi cei care se mai aventureaza sa inceapa o activitate comerciala.

{loadposition inside}

 

 

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90