930 x122 grota rece

bani_afaceri

A scazut salariul mediu net

Salariul mediu net a scazut in luna mai la valoarea de 1.428 lei, fiind vorba de o diminuare cu 0,6% (8 lei) fata de luna aprilie a anului in curs. Totusi, fata de luna mai a anului trecut se constata ca salariul mediu net este in continuare mai mare (cu 5,3%), conform datelor furnizate de statisticieni. Cele mai mari salarii s-au inregistrat in domeniul intermedierilor financiare, iar cele mai mici in domeniul hotelier si la restaurante.

Pentru perioada urmatoare se asteapta o noua reducere a salariului mediu net ca urmare a aplicarii legii de diminuare a salariilor bugetarilor cu 25%.

Cresteri ale castigului salarial mediu net s-au inregistrat ca urmare a acordarii de premii ocazionale (inclusiv prime de vacanta), platii concediilor de odihna din fondul de salarii, platii sumelor din profitul net si din alte fonduri (inclusiv tichete de masa si tichete de vacanta), dar si realizarilor de productii ori incasarilor mai mari, a revenirilor din concedii fara plata ori din somaj tehnic.

Astfel, majorari salariale au avut loc in activitatile de fabricare a produselor din tutun, cu 11,4%, in extractia petrolului brut si a gazelor naturale, activitati de servicii anexe extractiei, fabricarea produselor din cauciuc si mase plastice, intre 5% si 10%, si in depozitare si activitati auxiliare pentru transport, intermedieri financiare (cu exceptia activitatilor de asigurari si ale fondurilor de pensii), industria metalurgica, intre 3% si 5%. Scaderi ale castigului salarial mediu net in mai fata de aprilie au fost cauzate de acordarea, in lunile martie – aprilie 2010, de premii ocazionale (inclusiv premii anuale, prime de Paste), de nerealizarile de productii ori incasari mai mici, de intrarea in somaj tehnic si de dificultatile financiare.

Cele mai semnificative reduceri s-au inregistrat in telecomunicatii, cu 13,8%, si in activitati auxiliare intermedierilor financiare, activitati de asigurare si fonduri de pensii, cu 12%, precum si in industria hoteliera.

{loadposition inside}

 

 

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90