EcoMoto 930×122

niculaelecu-directortehnicapacanal03

Acuzat de ANI de fals in declaratii, directorul Apa Canal se apara: „Firma nu era inregistrata, asa ca nu exista”

Agentia Nationala de Integritate a sesizat Parchetul de pe langa Judecatoria Pitesti in vederea efectuarii de cercetari cu privire la savarsirea de catre domnul Niculae Lecu, director tehnic la S.C. Apa Canal 2000 S.A. Pitesti, a infractiunii de fals in declaratii. In urma verificarilor efectuate si a analizarii informatiilor si documentelor transmise de institutiile competente, ANI ar fi constatat ca Niculae Lecu nu a mentionat in declaratia de interese, depusa la data de 31 octombrie 2008, calitatea de fondator la S.C. Euro Construct Edilitar 2008 S.A. (incepand cu data de 11 decembrie 2007) si functia de administrator al firmei mai sus mentionate (incepand cu data de 15 ianuarie 2008). Directorul Niculae Lecu a prezentat opiniei publice, printr-o conferinta de presa, mai multe acte, pe care, sustine ca le va folosi in instanta si cel mai probabil ii vor demonstra nevinovatia. In caz contrar, directorul tehnic al S.C. Apa Canal 2000 S.A. spune ca va da A.N.I. in judecata pentru ca acuzatiile care i se aduc ii creeaza un prejudiciu foarte mare de imagine. „Chiar daca ne aflam la sediul S.C. Apa Canal, v-am chemat aici pentru o solicitare privata. Ma refer la acuzatia de fals, care mi se aduce in declaratia de avere si interese, pe anul 2007, intocmita de mine pe propria raspundere. Incep prin a-mi cere scuze public fata de A.N.I. si de angajatii acesteia pentru ca intr-o declaratie pe care am dat-o ieri, in ziarul «Argesul», sub impulsul stresului si al nervilor am avut niste exprimari nelalocul lor. Din punctul meu de vedere sunt nevinovat. Conform legii, aceste declaratii se depun pana la sfarsitul lunii iunie a anului in curs pentru anul anterior. Recunosc ca am intarziat si am completat declaratia de avere la 15 iulie 2008, iar pe cea de interese am completat-o pe 30 octombrie 2008 si am scris ca nu am calitatea de administrator sau membru fondator in societatea la care se face referire, pentru ca aceasta societate nu exista in anul 2007. Firma a fost inregistrata la Registrul Comertului pe 24 ianuarie 2008 si nu am considerat ca trebuie sa apara in declaratie o firma care produce efecte din 2008. Daca societatea nu functiona si nu era inregistrata, am considerat ca nu trebuie sa o trec”, a afirmat directorul Niculae Lecu.
Directorul tehnic al S.C. Apa Canal a mai precizat ca inainte ca A.N.I. sa faca aceasta sesizare la Parchet, a fost amendat de institutia mai sus mentionata: „Intr-adevar, nimic nu ma absolva de intarzierea completarii declaratiei, fapt pentru care am fost amendat de A.N.I. cu 5 milioane de lei vechi, pe care i-am si platit. Nu am fost singurul amendat de la Apa Canal, iar alti colegi de-ai mei au contestat amenda in instanta si au platit o amenda de un milion de lei vechi. Eu am platit toti banii pentru ca mi-am recunoscut vina. Nu a fost cu intentie. In declaratia din 2009 am specificat totul, iar faptul ca sunt administrator la aceasta firma nu ma pune cu nimic in incompatibilitate cu functia pe care o am”. Intrebat daca este de parere ca aceasta sesizare este doar o manevra politica menita sa-l discrediteze, directorul Niculae Lecu a raspuns: „Eu cred ca este doar o greseala de interpretare a A.N.I. si cred ca justitia isi va spune cuvantul si va da in acest caz neinceperea urmaririi penale. Nu cred ca in spatele acestei actiuni s-ar afla cineva. E pur si simplu o eroare a angajatilor institutiei. In functie de ce rezultate vor veni de la instanta, daca va fi cazul, voi ajunge sa-mi apar imaginea si sa dau A.N.I. in judecata. Daca voi fi gasit vinovat, normal ar trebui sa-mi dau demisia din functia pe care o ocup, ceea ce se va si intampla”, a incheiat Niculae Lecu.

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3