New Profesional Consult 930 x 122

Adio credite de nevoie personale

Costurile aplicate de banci pentru imprumuturile de consum au ajuns absolut prohibitive. In unele situatii, Dobanda Anuala Efectiva ajunge sa fie de peste 20 de ori mai mare decat valorile EURIBOR.Campioanele dobanzilor mari sunt si ocupantele primelor locuri din sistemul bancar ca nivel al activelor.Cu alte cuvinte la pomul laudat sa nu te duci cu sacul intrucat s-ar putea sa pleci cu pilea luata
 O simpla privire aruncata pe nivelul dobanzilor practicate de banci arata clar ca institutiile de credit nu mai au apetit pentru astfel de imprumuturi. Costurile totale ajung sa depaseasca de aproape 30 de ori nivelul dobanzilor medii la euro. Potrivit mybank.ro Raiffeisen Bank, a treia banca din Romania, propune potentialilor clienti sa ia credite la o Dobanda Anuala Efectiva de 31,6% pe an, valoare de peste 20 de ori mai mare decat indicatorul in functie de care se calculeaza dobanda variabila, adica EURIBOR la sase luni (1,527% in prezent).
De precizat este faptul ca, in situatia in care se imprumuta in nume propriu de pe pietele externe, bancile din Romania iau credite la o dobanda aproximativa EURIBOR+5-6%, avand in vedere riscul de tara al Romaniei. 
In afara de Raiffeisen, in topul celor mai scumpe zece banci regasim si BCR (liderul sistemului bancar), BRD (locul 2), precum si alte banci de top 10 cum ar fi Bancpost, UniCredit Tiriac, Alpha Bank sau Piraeus Bank. Astfel, BCR are o DAE de 21,10% pentru creditul de nevoi personale oferit promotional pana la finele lunii mai. Dobanda nu poate fi raportata la EURIBOR pentru ca ea este calculata in functie de o dobanda proprie a bancii. BRD calculeaza dobanda in functie de EURIBOR la 3 luni (0,818), context in care DAE este de 22 de ori mai mare decat dobanda medie. UniCredit tiriac are costuri totale de 22,84% pe an, adica de 15 ori mai mare decat valoarea EURIBOR la sase luni. La Alpha Bank, rata de multiplicare este de 17 fata de EURIBOR la sase luni, la Bancpost de 29, iar la Piraeus Bank de 24.Interesant de remarcat este faptul a snobismul romanilor se manifesta si in ceea ce priveste creditele bancare.Desi exista banci cu oferte ceva mai putin costisitoare, romanii considera ca e de bon ton sa treci pragul bancilor aflate in top.Avand in vedere situatia economica actuala snobismul ar putea dauna grav pungii dumneavoastra.Poate n-ar strica sa deschideti ochii si urechile ceva mai bine atunci cand apelati ca produsele financiare si sa lasati snobismul pentru vremuri mai putin tulburi .

 

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3