New Profesional Consult 930 x 122

apartamente

AFLĂ CÂT DE MARE A FOST BULA IMOBILIARĂ ÎN PITEŞTI!

Preţul mediu de tranzacţionare al apartamentelor vechi în cele 41 de oraşe reşedinţă de judeţ din România a scăzut cu doar 1% în ultima jumătate de an, până la nivelul de 644 de euro/mp, conform evoluţiei indicelui calculat de o companie de evaluare.

Citiți și: Exclusiv: Zara și-a făcut bagajele! Centrul Piteștiului rămâne mai pustiu

Cel mai scump oraş din ţară rămâne Bucureştiul, cu un preţ mediu de 956 de euro/mp, urmat îndeaproape de Cluj-Napoca cu 932 de euro/mp şi Timişoara cu 860 de euro/mp.

La nivelul principalilor poli de dezvoltare, cea mai mare scădere din primul semestru al acestui an, comparativ cu semestrul doi din 2013, a fost înregistrată în Arad şi Piteşti (-3,2%), urmată de Cluj (-2,3%), Iaşi şi Craiova (-2,2%).

Citiți și: Pitești. Veste excepțională! Toată lumea se va bucura

În semestrul I al anului trecut preţul mediu al apartamentelor vechi din Piteşti era de 633 de euro pe metrul pătrat, pentru ca în semestrul II să scadă la 628 de euro pe metrul pătrat. În primul semestru al anului în curs, preţul a ajuns la 608 euro pe metrul pătrat.

Faţă de anul 2008, scăderea preţului la apartamentele vechi este de 54%, cea mai mare din regiunea Muntenia, ceea de arată din plin că am avut de-a face cu o aşa-numită bulă artificială, adică preţurile la imobiliare au fost umflate.

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3