Donaris 930 x 122

bani_putini

Afla cat si de unde mai taie Boc

Bucuresti. 14 mai. 2010.
Dupa decizia de a taia salariile bugeratilor cu 25% a pensiilor, indemizatiei pentru nou nascuti si ajutorul de somaj cu 15%, Guvernul pregateste masuri de austeritate fara precedent pentru a repune pe picioare economia Romaniei, aflata in prag de colaps. Guvernul ia in calcul sistarea facilitatilor de care beneficiaza pensionarii la transportul public si cel feroviar, diminuarea burselor pentru elevi si studenti, a indemnizatiei de merit si rentei viagere, precum si anularea ajutorului financiar acordat pentru achizitionarea de carti educationale.
Un proiect de ordonanta de urgenta aflat in stadiu de elaborare, prevede ca, incepand cu 1 iunie 2010, nu se mai acorda facilitatile pentru transportul intern auto si feroviar, transportul local in comun, de suprafata si subteran pentru pensionari. Incepand cu data de 1 iunie 2010, cuantumul burselor de care beneficiaza elevii, studentii, cursantii, doctoranzii si auditorii de justitie, precum si bursele de cercetare se diminueaza cu 25%. Incepand cu 1 iunie 2010, drepturile de care beneficiaza elevii si studentii, finantate din bugetul Ministerului Educatiei, se diminueaza cu 15%. Proiectul prevede totodata reducerea cu 25% a indemnizatiei de merit, a cuantumului rentei viagere acordate sportivilor de performanta si a sprijinului statului pentru salarizarea personalului clerical si neclerical.
Tot pe lista masurilor de criza stau si impozitarea tichetelor de masa, a veniturilor din castigurile de capital, inclusiv dobanzile la depozitele bancare si platile compensatorii, precum si eliminarea scutirilor de la impozitul de venit acordate programatorilor din domeniul IT, rationalizarea numarului de angajati din sectorul public in lunile urmatoare, reducerea cu 15% a tuturor prestatiilor sociale, inclusiv a pensiilor si alocatiilor de somaj, reducerea transferurilor catre autoritatile locale in valoare de 0,3% din PIB, rationalizarea numarului de scoli si de spitale, eliminarea celui de-al 13-lea salariu aferent anului 2010 pentru angajatii din sectorul public.
Autoritatile pregatesc un cadru legislativ pentru a putea controla provenienta averilor mari. Sebastian Vladescu a spus ca la nivelul ANAF va fi infiintat in serviciu special pentru controlul provenientei averilor, inclusiv a automobilelor proprietate personala. Sporirea atributiilor ANAF, pentru a putea verifica conturile bancare, a fost stipulata intr-o scrisoare de intentie suplimentara a Guvernului cu FMI. Potrivit unui studiu, economia subterana reprezinta 33% din PIB-ul Romaniei.

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90