930×122 CAPRA 5

borbely_cj_dacia_ep

Apa Canal va fi partener al ministerului Mediului

Directorul Apa Canal 2000 SA, Gelu Mujea, l-a invitat pe ministrul Mediului, Lazslo Borbely, sa viziteze cea mai moderna statie de epurare din tara, recent amenajata. In privinta costul de mediu din programul ISPA, directorul societatii aflate in subordinea Consiliului Local Pitesti a precizat ca master- planul a fost aprobat, investitiile urmand a se ridica la 29,7 milioane euro. Gelu Mujea i-a cerut ministrului sa se intervina pentru imbunatatirea legii achizitiilor publice:
“Ne confruntam cu mari probleme cu firmele contestatare. La un proiect de 100 milioane euro, vor fi mari probleme in derularea licitatiilor. Am avut probleme la 48 milioane euro pe partea de deseuri!”. Ministrul Mediului a sustinut ca, din punctul sau de vedere, oricine poate contesta, dar procesul de investitie ar trebui sa continue in paralele cu judecarea acestor contestatii: “Avem contestatari de profesie si trebuie sa facem ceva in acest sens”.
Mai mult intre Apa Canal si ministerul mediului va exista o colaborare in punerea in practica a programului de la nivel national de gestionare a deseurilor. “La aceasta ora suntem singurul operator din judet si din tara care avem un program de gestionare a deseurilor, agreat de U.E. Sper sa fim cuprinsi in programul ministerului Mediului in programul pentru gestionarea deseurilor, atat pentru a fi sprijiniti si pentru a pune la dispozitie cunostintele noastre”, a venit cu oferta Mujea. Si aici raspunsul ministrului Borbely a fost pozitiv: “Cand vom incepe acest program de gestionare a deseurilor, cand vom avea strategia de gestionare a namolurilor, va vom da si informatiile necesare si sper sa devenim parteneri”.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90