930×122 CAPRA 5

Arges

ARGEȘUL, EXPORTURI MARI, SALARII MICI

Direcția Județeană de Statistică a comunicat astăzi evoluția câștigului salarial mediu în Argeș în martie, cea mai recentă lună în privința căreia există aceste date centralizate oficial.

Citiți și: A nins în Argeș!

Câștigul salarial mediu brut s-a ridicat la 2.350 de lei, iar netul, la 1.695 de lei.

Banii pe care argeșenii i-au luat în mână din salarii au fost în martie anul acesta mai mulți cu 56 de lei (+3, 4%) comparativ cu februarie și cu 86 de lei (+5, 3%) comparativ cu martie anul trecut.

Citiți și: Doliu de ultim moment la Consiliul Județean Argeș!

Din păcate, câștigul salarial mediu în Argeș s-a situat în martie anul acesta sub media națională. Asta în ciuda faptului că, vă reamintim, Argeșul este al doilea exportator al țării http://epitesti.ro/economic-3/senzational-argesul-al-2-lea-exportator-al-tarii-date-si-grafice-de-ultima-ora/ și în ciuda câștigurilor salariale foarte bune de la uzina Automobile Dacia din Mioveni. Brutul a fost mai mic cu 179 de lei (la nivel național: 2.529 de lei), iar netul, cu 134 de lei (la nivel național: 1.829 de lei).

Pe sectoare economice, în martie 2015 câștigul salarial mediu net în Argeș a fost de 1.991 de lei în industrie și construcții, de 1.469 de lei în agricultură și silvicultură și de 1.361 de lei în servicii, informează Direcția Județeană de Statistică.

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90