930×122 CAPRA 5

lacat

Argesul, fruntas la firme cu activitatea suspendata

Situatia economica a judetului Arges pare sa se stabilizeze, desi, din pacate, stabilizarea este pe un trend negativ. O dovada in acest sens este cea privind numarul de firme care isi suspenda activitatea din cauza crizei. Desi numarul acestora este mult mai mic decat anul trecut, totusi se poate vorbi in continuare de o pondere importanta la nivel national. Din acest punct de vedere, Argesul ocupa locul 9 in tara.

Judetul Arges ocupa locul 9 la nivel national din punct de vedere al numarului de firme care si-au suspendat activitatea de la inceputul anului si pâna in iunie. Conform datelor furnizate de Oficiul Registrului Comertului, in Arges si-au suspendat activitatea in primele 5 luni ale anului in curs nu mai putin de 914 societati comerciale.

Judetul nostru este devansat de judetele Bihor, Brasov, Iasi, Constanta, Cluj, Mures, Prahova si de municipiul Bucuresti, fiecare dintre acestea cu peste 1.400 de firme care si-au suspendat activitatea. Din punct de vedere al dizolvarii de firme, in Arges se constata o imbunatatire a situatiei fata de anul trecut.

Astfel, in 2010 au fost inregistrate in primele 5 luni ale anului in curs 183 de dizolvari de firme, in timp ce in primele 5 luni ale anului 2009 (primul an in care criza economica si financiara s-a resimtit puternic in judetul nostru) numarul dizolvarilor a fost de 402.

Din punct de vedere al mediei lunare a dizolvarilor, judetul Arges ocupa tot locul 9 la nivel national, cu 35 de firme care si-au pus lacat la usa lunar. Media radierilor de firme din Registrul Oficiului Comertului este in prezent de circa 100 pe luna. Totusi, sunt si 402 operatiuni lunare de inmatriculari de firme.

{loadposition inside}

 

 

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

SMART KIDS 570×90