New Profesional Consult 930 x 122

Arges

ARGEŞUL, ÎN TOP TREI LA CIFRA DE AFACERI PE CAP DE LOCUITOR

În ciuda faptului că multe fabrici importante au fost închise după 1990, judeţul Argeş se menţine pe o poziţie fruntaşă din punct de vedere economic. În prezent, informează Ziarul Financiar, doar trei judeţe se pot lăuda cu o pondere a industriei de peste 50%, iar unul dintre ele este Argeşul. Cele trei judeţe sunt Olt, Argeş şi Alba.

Citiți și: Accident cu un TIR și 2 mașini! O persoană este rănită

În Argeş economia este dependentă de Dacia, care generează 42% din cifra de afaceri de 9.800.000.000 de euro a companiilor din judeţ şi care a atras în Mioveni sau în localităţile din jur şi alţi furnizori de componente şi servicii.

După cifra de afaceri totală raportată de companii Argeșul ocupă locul 4 la nivel naţional și locul 3 din punct de vedere al cifrei de afaceri pe cap de locuitor (16.046 de euro). La nivel naţional media cifrei de afaceri per capita este de 12.500 de euro, medie depăşită doar de Bucureşti, Ilfov şi alte şase judeţe, printre care și Argeșul.

Citiți și: Vremea rea nu ne lasă! Sunt în vigoare alerte meteorologice

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3