NOR CURIER 930X122

    MIRCEA_DRAGHICI_SEDIUL_PSD_ARGES_2

    Au crescut exporturile! Un mare merit îl are Dacia!

    Creșterea exporturilor românești este salutată de Mircea Drăghici, chestor al Camerei Deputaților și parlamentar PSD de Argeș.

    Într-o declarație politică în Parlament, Drăghici a ținut să remarce că trendul pozitiv i se datorează în special uzinei „Automobile Dacia” din Mioveni.

    „Actuala guvernare a reuşit recâştigarea pieţelor tradiţionale de export ale României şi s-a concentrat pe promovarea unei abordări complementare între măsurile de sprijin intern şi promovare externă. Iată că sectorul extern devine unul dintre principalele motoare de creştere economică. În calitate de parlamentar argeşean, nu pot să nu sesizez că această creştere a exporturilor este susţinută în primul rând de industria de automobile, în special de compania Dacia. În primele opt luni ale acestui an, vânzările de autoturisme Dacia în Franţa au înregistrat o creştere de 7%, aceasta fiind cea de a treia creştere procentuală înregistrată de un constructor auto pe piaţa franceză.

    În perioada de când suntem la guvernare, ne-am ţinut de cuvânt: am scos ţara din izolare externă, am sprijinit pensionarii, militarii, agricultorii şi industria românească. Am introdus dreptatea în sistem, taxând luxul şi risipa şi oferind ajutoare pentru cei vulnerabili. Chiar dacă mai avem multe lucruri de făcut, este important să vedem că direcţia este bună și că rezultatele au început să apară”, afirmă Mircea Drăghici.

    Potrivit datelor furnizate de Institutul Național de Statistică, exporturile FOB ale României au atins un nivel record în luna iulie, de 19,935 de miliarde de lei (4,482 de miliarde de euro), iar importurile CIF au însumat 22,467 de miliarde de lei (5,056 de miliarde de euro). Comparativ cu luna iulie 2012, exporturile au crescut cu 16,1% la valori exprimate în lei și cu 18,1% la valori exprimate în euro, iar importurile au crescut cu 9,3% la valori exprimate în lei și cu 11,3% la valori exprimate în euro. Deficitul balanţei comerciale a fost în luna iulie 2013 de 2,532 de miliarde de lei (574 de milioane de euro), mai mic cu 867,7 milioane de lei (171,5 milioane de euro) decât cel înregistrat în luna iulie 2012. Deficitul comercial în primele şapte luni din 2013 a fost de 13,741 de miliarde de lei (3,126 de miliarde de euro), mai mic cu 9,917 miliarde de lei (2,23 de miliarde de euro) decât cel înregistrat în perioada ianuarie-iulie 2012.

    555×222 grota rece

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    570 X 90 CAPRA 3