Donaris 930 x 122

    johnperez01

    AVAS a pierdut procesul cu Perez, groparul ARO

    După ce a terminat actul de falimentare a ARO Câmpulung, John Perez a reuşit să scape şi de orice penalităţi pe care AVAS le-a solicitat pentru că acesta nu a respectat contractul de privatizare. Global Vehicles, firma patronată de ame­ricanul John Perez, care a achiziţionat acum şapte ani ARO de la Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului,

    a câştigat în instanţele din România procesul prin care AVAS solicita penalităţile pentru nerespectarea clauzelor din contractul de privatizare. Conform Săptămânii financiare, Perez şi-a angajat una din cele mai puternice case de avocatură din România, în timp ce AVAS s-a apărat….cu speranţa, neavând se pare bani pentru a-şi angaja o casă de avocatură. AVAS a cerut penalităţi de la Global Vehicles pentru că vândut Fabrica de Scule şi Matriţe în condiţiile în care clauzele contractuale interziceau înstrăinarea vreunui activ al societăţii.  Penalităţile erau
    cel puţin la nivelul valoarii activului vândut, adică 2,7 milioane dolari. Desigur, pentru AVAS, o astfel de sumă a părut mult prea mică pentru a angaja o casă de avocatură decentă. Sau poate se cunoştea prea bine că Perez putea face aşa ceva, graţie clauzelor secrete care nu au fost niciodată făcute publice. Conform contractului de privatizare a socie­tăţii, Cross Lander USA Inc. trebuia să lanseze în producţie un nou autoturism de teren, să nu vândă active ce concurau la realizarea obiectivului principal de activitate al societăţii, şi să investească 3 milioane euro pană în 2005 plus un aport de capital de 1,4 milioane de euro. Peste toate astea, mai trebuiau investiţi pentru protecţia mediului alţi 600.000 de euro. De investit în protecţia mediului, nu au investit pentru că poluarea este practic zero acum, după ce toată fabrica a fost falimentată.
    Pentru că suntem în România, şi absolut nimeni nu este tras la răspundere pentru jefuirea banului public- poate pentru nişte lămpi, din cauza cărora guvernul nu mai poate să dea pensii şi salarii- AVAS nu numai că a pierdut şansa de a recupera 2,7 milioane dolari, dar este şi bună de plată pentru Perez, întrucât unele unele facilităţi incluse în contractul de privatizare a societăţii nu au fost acordate. Facilităţile acordate Cross Lander USA se ridicau la o valoare totală de 1.726,3 miliarde de lei vechi (172,6 milioane de lei, n.r.). Aceste facilităţi nu au fost făcute din cauza… procesului greoi de legiferare. Şi pentru că nu a primit aceşti bani, Perez a motivat în instanţă că nu şi-a respectat clauzele contractuale din cauza statului român care nu a făcut plăţile la timp.

    New Profesional Consult-555×222

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    EcoMoto 570×90