930×122 CAPRA 5

Arges

AZI, TERMEN IMPORTANT LA FISC

Azi, termen important la Fisc. Astăzi este ultima zi în care se poate solicita rambursarea TVA aferentă achiziţiilor intracomunitare şi importurilor din 2015, anunță Administrația Județeană a Finanțelor Publice Argeș (foto).

Citiți și: Argeș. Anunț important pentru o categorie de contribuabili!

Persoanele impozabile înregistrate în scopuri de TVA stabilite în România care anul trecut au făcut importuri, respectiv achiziţii intracomunitare de bunuri sau servicii în alt stat membru al Uniunii Europene mai au o zi pentru a solicita rambursarea taxei pe valoarea adăugată aferentă acestora.

Pentru a obţine rambursarea de TVA în statul membru de rambursare, persoana impozabilă stabilită în România completează şi transmite statului membru respectiv, pe cale electronică,  prin intermediul portalului electronic pus la dispoziţie de ANAF, formularul 318 “Cerere de rambursare a taxei pe valoarea adăugată pentru persoanele impozabile stabilite în România”, informează Fiscul argeșean.

Citiți și: Argeș. S-au făcut turtă și au plecat la drum!

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Argeș precizează că formatul electronic al formularul 318 se obţine prin folosirea programului de asistenţă, care poate fi descărcat de pe portalul ANAF, secţiunea Info UE/Rambursări TVA din UE. Pentru transmiterea cererii, contribuabilii trebuie să deţină un certificat digital calificat obţinut de la furnizorii acreditaţi sau să beneficieze de serviciile unui deţinător de certificat digital calificat.

Perioada de rambursare este de maximum un an calendaristic şi de minimum 3 luni calendaristice. Cererile de rambursare pot viza, însă, o perioadă mai mică de 3 luni în cazul în care aceasta reprezintă perioada rămasă până la sfârşitul anului calendaristic.

555×222  MAIA

Comentarii

570 X 90 CAPRA 3