930×122 CAPRA 5

banca

Bancile au primit liber la refinantarea creditelor in derulare

Ordonanta 50 a fost adoptata de catre Camera Deputatilor cu 134 de voturi „pentru 2 si 17 „impotriva”. Creditele in derulare vor putea fi refinantate printr-o negociere intre client si banca.

Asa au decis deputatii care au modificat unele prevederi ale Ordonantei 50, privind creditele pentru populatie. Si aceasta sedinta de plen a fost una cu scandal. Opozitia a parasit sala, acuzand Puterea ca incalca regulamentul. Votul final pe Ordonanta 50 va fi dat in aceasta dimineata.
Parlamentarii PDL si UDMR au incercat sa modifice pe furis anumite prevederi din Ordonanta 50 privind creditele pentru populatie. Modificarile au starnit nemultumirea parlamentarilor Opozitiei, care au acuzat Coalitia de la Guvernare ca dezavantajeaza clientii bancilor.
Beneficiind de majoritate, PDL a reusit sa treaca modificarile in doar un sfert de ora prin comisia de buget-finante, intrunita ad-hoc. Raportul suplimentar prevede faptul ca ordonanta nu se aplica contractelor in derulare, cu exceptia comisioanelor de rambursare anticipata care sunt zero. A fost modificata prevederea referitoare la obligativitatea bancii de a refinanta, fara costuri, creditele.
Astfel, banca poate refinanta un credit, in urma analizei clientului, negociind posibilitatile de refinantare. Cand Puterea a decis ca raportul sa se dezbata imediat, Opozitia a parasit sala.

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3