EcoMoto 930×122

    daniel-constantin3

    Bani mai mulți pentru irigații!

    Fondurile europene pe care România le are la dispoziție în 2013 pentru irigații sunt cu mult mai mari decât cele de anul trecut. Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, precizează că este vorba de 60 de milioane de euro, față de 25 de milioane în 2012.

    Plusul este binevenit cu atât mai mult cu cât se anunță că lunile iulie și august vor fi secetoase. „În 2012, din fonduri europene aveam alocată o sumă de 25 de milioane de euro pentru reabilitarea staţiilor de punere sub presiune, acele sisteme secundare care sunt în administrarea asociaţiilor de udători. Am mărit sumele în acest an de la 25 la 60 de milioane de euro”, declară ministrul Agriculturii.

    În altă ordine de idei, Daniel Constantin afirmă că bugetul de stat nu are bani să despăgubească firmele românești din industria cărnii, care invocă pierderi ca urmare a scandalului cărnii de cal etichetată drept carne de vită.

    Pe de altă parte, ministrul Agriculturii spune că în agricultură cea mai mare evaziune fiscală se înregistrează la legume-fructe, carne și panificație. Valoarea estimată a evaziunii din sectoarele legume-fructe și carne totalizează de la 400 până la 600 de milioane de euro.

    555 X 222 CAPRA

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    570 X 90 CAPRA 3