930×122 CAPRA 5

    base_logan

    Basescu, contrazis in Arges

    In discursul sau in fata Parlamentului de marti, presedintele tarii, Traian Basescu, a spus ca Romania a depasit varful crizei economice. Afirmatia ar putea avea darul de a spori optimismul cetatenilor si agentilor economici, numai ca acestia se confrunta cu realitatea de zi cu zi si stiu ca lucrurile sunt diferite. Basescu este contrazis de oameni de afaceri argeseni care considera ca, din contra, greul de abia acum incepe.

    Desi economia a inregistrat o usoara crestere doua trimestre la rand, nu se poate vorbi inca de o revenire la normal. Nici pe departe. Creditarea este blocata, somajul creste vertiginos, sute de firme pun lacat la usi iar altele au probleme cu fluxul de bani. Colac peste pupaza, pe fondul reducerii veniturilor bugetarilor, iarna care urmeaza se anunta un adevarat Bau-Bau in fata caruia romanii deja incep sa tremure.

    Ion Glisca, om de afaceri, presedinte al Federatiei IMM-urilor din Arges, afirma ca declaratia presedintelui Traian Basescu nu ar fi sustinuta de realitate. „Noi, oamenii de afaceri, nu simtim ca economia merge in crestere. Asa ca nu sunt de acord cu ce a spus presedintele tarii. Cine are comenzi in afara tarii si cine lucreaza cu bugetul de stat s-ar putea sa o duca mai bine, dar in rest e foarte greu. Deja ne temem de iarna. Scaderea puterii de cumparare, coroborata cu cresterea facturilor la intretinere va duce la o prabusire a consumului. Incercam sa rezistam, dar este foarte greu, si asta deoarece nu se creeaza conditiile de stimulare a firmelor. Munca este o conditie importanta pentru a iesi din criza, dar trebuie ca si statul sa ajute”, ne-a declarat Glisca.

    La randul sau, Ion Branescu, presedintele Camerei de Comert Arges – el insusi om de afaceri – declara ca perceptia mediului de afaceri este diferita de cea a presedintelui tarii. „Presedintele are mai multe date la dispozitie decat noi, poate de acolo de sus lucrurile se vad altfel. Dar perceptia noastra este diferita. Consider ca de abia de acum vine perioada grea, asa ca va fi mult mai greu pentru toata lumea. Vine iarna si vor creste facturile la intretinere iar costurile vietii vor fi sufocante pentru multi”, ne-a spus Ion Branescu.

    Omul de afaceri din Mioveni Vasile Mihailescu sustine ca, din punct de vedere personal, afirmatia presedintelui se verifica. Nu poate fi insa de acord cu ideea ca peste tot este la fel. „Personal, pot spune ca da, am depasit momentul critic. Mi-a mers mai prost pana pe la 30 mai, dar apoi m-am redresat. Nu cred, totusi, ca in ansamblul ei economia a depasit punctul critic al crizei”, ne-a spus Vasile Mihailescu.

     

    Eco moto 555×222

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    New Profesional Consult 570×90