Donaris 930 x 122

    base_duster_ep

    Basescu, la inaugurarea centrului de testari de la Titu

    Preşedintele Traian Băsescu, prezent la festivitatea de inaugurare a Centrului Tehnic de la Titu al Renault, a vorbit despre momentul privatizării Uzinelor Dacia.
    Şeful statului a adăugat că, pentru România, este nu numai bucurie, nu numai o onoare, dar este şi o şansă pentru tinerii ingineri.

    „2.200 de ingineri lucrează deja pentru Centrul Tehnic Renault din România. Din aceşti 2.200 de ingineri, peste 2.000 sunt români, selectaţi din universităţile româneşti, a căror medie de vârstă este de 31 de ani. Faptul că Renault a oferit tinerilor ingineri români şansa să lucreze, să producă, să creeze în România este un lucru pentru care eu, personal, ţin să mulţumesc grupului Renault şi să mulţumesc că o filosofie prietenoasă a fost aplicată în România”, a spus preşedintele Băsescu.
    Totodată, el a afirmat că privatizarea Dacia a fost una dintre cele mai bune decizii ale guvernelor post-decembriste.
    „De puţine ori un politician are şansa să rămână să urmărească şi să susţină un astfel de proiect, un proiect de dimensiunile aceluia pe care Renault l-a dezvoltat în România. Sunt unul dintre aceia care au semnat hotărârea de guvern pentru privatizarea uzinelor Dacia cu strângerile de inimă legate de acel moment, pentru că tuturor ni se părea că Dacia e a noastră şi trebuie să rămână aici, aşa cum este. Îmi aduc aminte în 1999 chiar de dezbaterile care au apărut că am putea din nou să fim vinovaţi că ne vindem ţara. Iată că lucrurile prăpăstioase care se dezbăteau în 1999 s-au probat a fi fără niciun fel de fundament şi că una din cele mai bune decizii ale guvernelor de după revoluţia din 1989 a fost privatizarea uzinelor Dacia cu Renault”, a mai arătat Băsescu.
    reşedintele a punctat că, prin această investiţie, România a avut şansa de a redeveni un constructor reputat de automobile. „Astăzi prin investiţiile Renault,care adesea au primit şi sprijinul Guvernului României în a se realiza, în a fi eficiente, ne-au făcut să recuperăm o şansă avută cândva şi care părea că am piredut-o acela de a fi un constructor de automobile reputat am recuperat-o ca urmare a investiţiei, inteligenţei şi managementului Renault. România a devenit unul dintre jucătorii importanţi în industria automobilului. Un motiv pentru care trebuie să mulţumin Grupului Renault este grija de a proteja inteligenţa românească”, a mai declarat Traian Băsescu.
    Sursa: mediafax.ro

    555×222 grota rece

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    EcoMoto 570×90