NOR CURIER 930X122

case_de_marcat

Batai de cap cu noua cota de TVA

Seful Garzii Financiare Arges, Valeriu Minca, are o serie de sfaturi pentru agentii economici din judet care sunt bulversati de brusca trecere de la TVA de 19% la TVA de 24%. Cel mai important dintre aceste sfaturi este acela ca agentii economici sa tina evidenta sumelor de bani cu ajutorul Registrului Special daca au casele de marcat in service.

Majorarea TVA de la 19% la 24% a dat peste cap multi agenti economici care au lucrat noaptea de miercuri, 30 iunie, spre joi, 1 iulie, sa schimbe atat softul de la casele de marcat, cat si etichetele la produsele lor.

Unii nu au apucat sa faca insa acest lucru, avand inca in service casele de marcat. Si cum cererea este mare, este posibil ca redefinirea acestora sa intarzie. In acest sens, seful Garzii Financiare Arges, Valeriu Minca, are o serie de recomandari pentru agentii economici.

„Le-am cerut angajatilor Garzii sa verifice daca agentii economici au facut adresele catre service pentru schimbarea TVA-ului la casele de marcat. Vrem sa verificam buna lor credinta. Cei care nu au aceste adrese o sa suporte consecintele legii. Pe de alta parte, sunt agenti care au inca in service casele de marcat. Acestora le recomandam sa treaca toate sumele de bani in Registrul Special pentru a evita orice fel de probleme, pana cand intra in posesia caselor de marcat fiscale”, ne-a declarat Valeriu Minca.

Majorarea TVA a fost decisa de Guvern intr-o sedinta speciala ca alternativa la reducerea pensiilor cu 15%, masura pe care Curtea Constitutionala a respins-o. Noua cota de TVA a intrat in vigoare la data de 1 iulie 2010.

{loadposition inside}

 

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90