930 x122 grota rece

oltchim

Bombă chimică aproape de Argeş!

Deşi a fost aproape pus la pământ de guvernările care nu au ştiut sau nu au vrut să îi ofere şanse de redresare, combinatul Oltchim Râmnicu Vâlcea a devenit obiectiv strategic naţional. Acest lucru s-a întâmplat după ce administratorii judiciari au solicitat autorităţilor să includă societatea în categoria respectivă deoarece cantitatea de clor utilizată în procesele de fabricaţie ar putea ucide orice formă de viaţă până în Atena, asemeni unei bombe chimice!

„Indiferent de soluţia găsită pentru Oltchim, că se va vinde, cum se va vinde, trebuie să rămână în viaţă. Procesul de fabricaţie presupune că se creează şi se consumă clor la o puritate de aproape 100%. Capacitatea de stocare de maxim 4.000 de tone a fost atinsă, pentru că nu se putea consuma, dar se producea clor. Acum este sub 1.500 de tone. Gazul emanat este atât de toxic încât o cantitate de 10 miligrame, dacă nu mă înşel, poate ucide un om. Dacă, Doamne fereşte!, este eliminată în atmosferă toată cantitatea, toată suflarea este distrusă până la Atena! Este asemenea unei bombe chimice!”, afirmă avocatul Gheorghe Piperea, reprezentant al administratorului judiciar al Oltchim.

„Noi am cerut ca obiectivul acesta să fie considerat obiectiv strategic naţional. De aceea am solicitat Ministerului de Interne să fie păzit de jandarmi, nu de firme de pază, la o lună de la intrarea în insolvenţă. Autorităţile au fost de acord cu această măsură”, adaugă Gheorghe Piperea, citat de Economica.net.

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90