930×122 CAPRA 5

    oltchim

    Când ar putea fi privatizate Oltchim și Arpechim?

    Ministrul Economiei, deputatul PNL de Pitești Andrei Gerea, face precizări în legătură cu termenul posibil pentru privatizarea Oltchimului și Arpechimului.

    Gerea afirmă că procesul ar urma să se încheie în luna februarie 2014 dacă nu va fi găsit capital de lucru sau în iunie 2014 în cazul în care se va găsi. Potrivit ministrului, capitalul de lucru ce ar conduce la anularea deficitului pe care îl are acum Oltchim este de 15.000.000 de euro. Banii sunt căutați la bănci și la fonduri de investiții. Pe de altă parte, Andrei Gerea confirmă știrea pe care ePitești a publicat-o în premieră acum câteva zile: la această oră există 3 companii interesate să preia la pachet Oltchim și Arpechim (Divizia Petrochimică Bradu-Pitești a Oltchimului), fără să le dea, însă, numele.

    În plus, ministrul Economiei informează că vor fi reluate negocierile cu OMV Petrom, companie dispusă să vândă rafinăria Arpechim, aflată acum în conservare. Cu luni în urmă, OMV Petrom a anunțat că este interesată să vândă statului român sau oricărui investitor interesat. În caz că nu o va cumpăra nimeni, OMV Petrom va demola rafinăria. Amintim că odată cu privatizarea Petrom, pe vremea Guvernului Năstase, OMV a cumpărat și petrochimia și rafinăria Arpechim. În urmă cu câțiva ani, Oltchim a cumpărat petrochimia de la OMV Petrom. În schimb, rafinăria a rămas la austrieci, care intenționează să o demoleze.

    Eco moto 555×222

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    New Profesional Consult 570×90