930 x122 grota rece

    pensii_bani

    Cel mai mare și cel mai mic câștig salarial mediu net în septembrie

    Institutul Național de Statistică a comunicat datele referitoare la câștigul salarial mediu net în România în luna septembrie.

    Potrivit statisticienilor, netul a urcat în septembrie la 1.609 lei. Valoarea este mai mare cu 0, 3% (5 lei) față de august și cu 4, 6% comparativ cu aceeași lună a anului trecut.

    Creşterile câştigului salarial mediu net faţă de luna august 2013 s-au datorat acordării de prime ocazionale (inclusiv prime trimestriale) și de sume din profitul net şi din alte fonduri (inclusiv tichete de masă), dar şi realizărilor de producţii sau încasărilor mai mari (în funcţie de contracte). INS precizează că cele mai substanțiale creşteri s-au înregistrat în extracţia petrolului brut şi a gazelor naturale (+24, 3%). Sunt, însă, și sectoare care au avut scăderi ale câștigului salarial mediu net. Scăderile au fost determinate de acordarea în luna august a primelor ocazionale, de plata sumelor din alte fonduri (inclusiv tichete de masă şi tichete cadou) și de nerealizările de producţie sau încasările mai mici. Cele mai semnificative scăderi s-au înregistrat în extracţia cărbunelui (-12, 6%).

    Pe ansamblu, în luna septembrie cel mai mare câștig salarial mediu net a fost în sectorul extracției de petrol brut și gaze naturale (4.907 lei). La polul opus, cel mai mic câștig salarial mediu net s-a înregistrat în hoteluri și restaurante (833 de lei).

    New Profesional Consult-555×222

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    NOR EXPRES 570×90