Donaris 930 x 122

    oltchim

    Chinezii bat la porțile Oltchimului și Arpechimului

    Două companii din China se arată interesate de Oltchim. Este vorba de BAOTA Petrochemical Group și JUNLUN Petroleum Co. Ltd.

    Președinții celor două companii și specialiști ai acestora s-au întâlnit la București cu ministrul Economiei, Andrei Gerea. La întâlnire au participat, printre alții, și managerii de la Oltchim și administratorii judiciari și administratorul special de la combinatul vâlcean. Chinezii și-au declarat interesul pentru dezvoltarea unor proiecte în domeniul petrolier în România. Administratorii judiciari le-au prezentat situația actuală a Oltchimului, inclusiv a Diviziei Petrochimice Arpechim din Bradu (Pitești). În zilele următoare, delegația chineză va vizita atât platforma din Vâlcea, cât și petrochimia din Bradu. Înainte de plecarea din România, chinezii se vor întâlni din nou cu ministrul Economiei. „Pentru Oltchim căutăm parteneri serioși, care să fie capabili să gestioneze acest colos industrial care poate genera o cifră de afaceri de 1 miliard de euro anual”, a declarat Andrei Gerea după întâlnirea cu reprezentanții celor două companii din China.

    Amintim că autoritățile din România vor ca Oltchim și Arpechim să fie privatizate la pachet.

    New Profesional Consult-555×222

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    570 X 90 POSADA 3