930 x122 grota rece

    DANIEL_CHITOIU

    Concursul de proiecte pentru ajutorul de minimis, anulat!

    Ministrul Finanțelor Publice, Daniel Chițoiu, a anulat concursul de proiecte depuse de IMM-uri pentru obținerea ajutorului de minimis.

    Decizia a fost luată din cauza problemelor apărute în procedura de depunere on-line a cererilor, probleme despre care a scris și epitesti http://www.epitesti.ro/stiri/economic/btaie-de-joc-la-ministerul-finanelor-sau-super-eficien.html. Ca urmare a deficiențelor respective, mulți participanți nu și-au putut înscrie proiectele. Data noului concurs va fi stabilită zilele acestea.

    Ministrul Daniel Chițoiu a transmis și un comunicat de presă referitor la subiect. „În cursul zilei de astăzi am fost informat în legătură cu existența unor probleme în procedura de depunere on-line din cadrul schemei de minimis. Am dispus imediat demararea unei anchete interne, împreună cu STS și alte instituții competente din domeniul siguranței IT. Din primele investigații a rezultat faptul că resursele IT alocate schemei de minimis au fost insuficiente în urma anticipării greșite a numărului mare de firme care sunt interesate. Astfel, au apărut blocaje și mesaje de eroare în accesarea paginii de internet dedicate schemei de minimis.

    Ca urmare, am decis ca sesiunea de înregistrare on-line desfășurată astăzi pentru schema de minimis să fie anulată și reluată ulterior, pentru a oferi egalitate deplină de șanse tuturor IMM-urilor interesate să înregistreze cereri de finanțare, eliminând orice suspiciune cu privire la corectitudinea derulării acestei proceduri. Îmi doresc ca acest program să fie implementat corect, iar banii din schema de minimis să ajungă la cât mai multe firme fără nicio suspiciune, să creăm locuri de muncă și să capitalizăm IMM-urile. Scopul meu este ca prin acest program să stimulăm mediul de afaceri și nu accept să planeze nicio urmă de îndoială cu privire la acest program”, spune ministrul Finanțelor Publice.

    Guvernul a alocat pentru acest an o sumă de 500 de milioane de lei pentru acordarea de ajutoare de minimis pentru investiţii realizate de întreprinderi mici şi mijlocii, valoarea ajutorului putând ajunge până la 200.000 de euro.

    NOR CURIER 555×222

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    New Profesional Consult 570×90