930 x122 grota rece

2.004

Consilierii locali acuza primarul de la Berevoesti de fals in lista cu semnaturi

Vineri, prefectul Marcel Proca a semnat dispozitia prin care la Berevoesti va fi organizat, la solicitarea primarului Gigi Fanel Proca, un referendum, in urma caruia, daca va fi validat, Consiliul Local va fi dizolvat si vor avea loc alegeri anticipate. Intre timp, o parte dintre consilierii locali au obtinut copii serox ale tabelelor cu semnaturi, stranse de oamenii primarului, necesare pentru organizarea acestui referendum. Printre semnaturi se regasesc si mai multe coduri numerice personale care se repeta la persoane diferite, cu semnaturi diferite, dar si persoane si semnaturi fara date personale. Mai mult, sustin consilierii, se regasesc cu semnaturi si persoane decedate. La Parchetul de la Campulung a fost inaintata o plangere penala pentru fals si uz de fals, in acesta speta, impotriva primarului. Prefectul Marcel Proca a explicat si situatia, dar si de ce a luat aceasta decizie: „Am semnat acest ordin pentru ca pur si simplu alta cale de a deblocat conflictul de la Berevoesti nu am gasit. A fost singura masura pe care mi-o putea permite legea. Corpul de control al Institutiei Prefectului a verificat daca primarul este apt sa isi exercite atributiile, iar concluziile au aratat ca da. De asemenea, am incercat sa mediez acest conflict. Am fost chiar la ziua comunei, dar nu am gasit nici primarul si nici consilierii locali. Ca atare, am dat curs acestei solicitari a primarului, sperand ca astfel, populatia va decide cine are sau nu dreptate. Si consilierii locali aveau acest drept.

2 Nu stiu despre aceasta situatie cu tabelul de semnaturi. Noi am solicitat de la Evidenta Populatiei sa ne transmita daca sunt probleme in privinta lor, dar nu au confirmat. Nu stiu nici daca exista acea plangere la Parchet. Voi verifica insa si voi cere informatii daca aceasta plangere exista si in ce masura ar putea afecta organizarea acestui referendum. Oricum, va mai dura aproximativ doua luni de acum incolo pana cand va putea fi organizat. Din ce mai stiu, exista si o comisie a Consiliului Local care verifica activitatea primarului, dar nici de la aceasta comisie nu am primit niciun raspuns. Ma voi informa si voi vedea care este situatia si daca intervin modificari. Deocamdata, va spun inca o data, aceasta a fost singura solutie pe care am identificata, din punct de vedere administrativ, pentru a gasi o solutie sa deblocam activitatea administrativa de la Berevoesti. Nu este o decizie politica, pentru ca nici nu puteam sa dau o asemenea decizie. Acolo sunt doua tabere care nu pot ajunge la nicio intelegere si afecteaza activitatea administrativa din comuna. Trebuia gasita o solutie, sper sa fie cat mai buna, desi nu garanteaza, nici daca va fi organizat referendumul si nici macar daca vor fi organizate alte alegeri, ca in admistratia de la Berevoesti activitatea va intra pe un fagas normal”, a precizat prefectul.

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90