EcoMoto 930×122

    oltchim

    Consiliul Concurenţei, cu ochii pe Oltchim

    Conform conducerii Consiliului Concurenţei, priorităţile în domeniul ajutorului de stat fac referire în acest an în principal la continuarea colaborării cu Fondul Monetar Internaţional, Uniunea Europeană şi Banca Mondială în vederea asigurării respectării legislaţiei în domeniu, în cadrul procesului de restructurare şi privatizare a unor companii de stat cum sunt Poşta Română, CFR Marfă sau Oltchim.

    Comisia Europeană a emis şase decizii privind măsuri de ajutor de stat notificate de România în cazuri precum Oltchim, unde a fost aprobată conversia în acţiuni a datoriei faţă de autorităţile publice, datorie în valoare de 538 de milioane de lei, şi acordarea unei garanţii de stat care acoperă 80% dintr-un împrumut comercial în valoare de 424 de milioane de euro.

    Consiliul Concurenţei monitorizează atent evoluţia situaţiei de la Oltchim şi implicit pe cea de la petrochimia piteşteană, care este strâns legată de combinatul vâlcean.

    Greu de crezut, însă, că autorităţile europene vor mai decide aprobarea vreunui ajutor de stat pentru Oltchim, iar faptul că vor avea loc disponibilizări arată deja că trebuie găsite alte soluţii.

    New Profesional Consult-555×222

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    570 X 90 CAPRA 3