Comdata 930 x 122

Arges

CONSTRUCȚIE GIGANT ÎN ARGEȘ

Construcție gigant în Argeș. Reprezentanții celor patru țări care derulează proiectul BRUA (Bulgaria, România, Ungaria și Austria) au semnat în Bucureşti un memorandum prin care fiecare dintre aceste state își asumă că va executa și finaliza la timp partea sa din proiect. Lucrările ar urma să înceapă în prima parte a anului 2018.

Citiți și: ULTIMA ORĂ! VREME-SURPRIZĂ ÎN ARGEȘ. CE NE AȘTEAPTĂ

În România, a fost emisă documentația de construire și sunt în derulare licitațiile pentru atribuirea lucrărilor.

„Urmează ca în decembrie (n.r. – 2017) să fie semnate contractele pentru partea de execuţie. Avem finalizată şi achiziţia de conductă.”, informează ministrul Energiei, Toma Petcu.

Citiți și: ŢUICA DE ARGEŞ INTRĂ ÎN LUMEA BUNĂ

BRUA vizează construirea unei conducte pentru transport de gaze naturale către Europa Centrală dinspre Marea Caspică, dar și din zona noilor perimetre din Marea Neagră. Conducta va lega rețelele de gaze naturale din Bulgaria, România, Ungaria și Austria (BRUA).

Gazoductul va avea aproape 530 de km lungime pe teritoriul României, de la sud, din judeţul Giurgiu, către vest, urmând să traverseze judeţele Teleorman, Dâmboviţa, Argeş, Olt, Vâlcea, Gorj, Hunedoara, Caraş-Severin, Timiş şi Arad. Dintre cei aproape 530 de km, pe teritoriul Argeşului vor fi 35 de km. Conform Instituției Prefectului, conducta va străbate comunele argeşene Bârla, Căldăraru, Izvoru, Râca şi Popeşti.

Investiția va fi realizată de Transgaz și ar urma să fie gata la sfârșitul anului 2019. Valoarea estimată a proiectului se ridică la 560 de milioane de euro, o parte din finanțare fiind asigurată din fonduri europene. Odată pusă în funcțiune, conducta va asigura o capacitate maximă de transport de gaze naturale de 1,5 miliarde de metri cubi pe an spre Bulgaria şi de 4,4 miliarde de mc pe an spre Ungaria.

Posada 555×222
Nisan 570×90

Dacă vrei publicitate pe ePitesti.ro sună la 0733 797 066 sau trimite un email la redactie@epitesti.ro

Trimite-ne știrea ta pe whatsapp la
0733 797 066